Инструктивну наставу у Дому омладине похађало више од 90 ученика: Знање учврстили, оцјене поправили

Јелена Танацковић
Инструктивну наставу у Дому омладине похађало више од 90 ученика: Знање учврстили, оцјене поправили

БАЊАЛУКА - Веома је важно да су млади људи мотивисани и да желе да раде, уче и учествују у активностима, а инструктивна настава у Дому омладине, која је организована за основце и средњошколце, оправдала је сва очекивања ученика и инструктора.

- Ово је јединствена активност која је реализована у Бањалуци. Инструктивну наставу започели смо у октобру, а за само три мјесеца, чак 90 ученика којима је била потребна помоћ како би поправили оцјене у школи, било је дио ове активности - казали су из Одјељења за друштвене дјелатности.

Посебно истичу несебичан волонтерски рад наставника, без којих ова настава не би могла бити реализована.

- Учествовало је укупно 15 инструктора волонтера, а са ученицима у Дому омладине провели су сате и сате радећи и вјежбајући, а резултат тога је видљив - мноштво је исправљених оцјена на велико задовољство како ученика и њихових родитеља тако и инструктора, али и свих оних који су учествовали у организовању ове активности - додали су из Одјељења.

Због тога су изузетно поносни и у Институту за развој заједнице и младих “Перпетуум мобиле” (Perpetuum Mobile), јер су успјели да помогну бројним основцима и средњошколцима у стицању нових и учвршћивању постојећих знања. “Перпетуум мобиле” - Институт за развој младих и заједнице постао је синоним је за добро расположење и позитивну енергију, а Дом омладине епицентар за активности младих људи у Бањалуци.

Соња Милинчић из овог Института рекла је за “Глас Српске” да се већина активности одвија у Дому омладине.

- Важно је споменути да се раније знатно осјетио недостатак програмских садржаја у Дому, а сада их је све више, тако да је и то један од разлога окупљања младих људи, јер имају мјесто гдје могу квалитетно проводити слободно вријеме - рекла је Милинчићева.

Инструктивна настава, која је одржана у организацији “Перпетуум мобиле”, града и Дома омладине, била је намијењена за основце и средњошколце, а оправдала је сва очекивања и ученика и њихових инструктора, градске администрације, као и организације које су од самог почетка дио ове приче.

- Било је више од 90 пријављених ученика. Инструкције су изводили студенти и то на волонтерској основи. Према повратним информацијама које смо добили од родитеља, велики број ученика је за кратко вријеме поправио оцјене управо захваљујући овој инструктивној настави - казала је Милинчићева.

Подршка

Представници градске администрације упутили су захвалност у име Градске управе,  Дома омладине и Института за развој заједнице и младих “Перпетуум мобиле” свима који су уложили вријеме и знање, на исказаној солидарности и хуманости. Казали су да у граду има много ученика којима је потребна подршка, али и да се кроз ову активност показало да има и оних који желе и спремни су да безусловно помогну другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана