Инспекција забранила радове на кружном току код Кампуса

СрпскаИнфо
Инспекција забранила радове на кружном току код Кампуса

Републичка урбанистичко-грађевинска инспекција забранила је прије неколико дана радове на кружном току код тржног центар "Меркатор" у Бањалуци јер Град, који је инвеститор, није обезбиједио грађевинску дозволу.

Из Инспектората су тада наредили да се све што је до тада било урађено и поруши, а да се земљиште врати у претходно стање. Без обзира што је од свега тога прошло неколико дана, стање је исто.

На фотографијама које је забиљежио фотограф Српскаинфо јасно се види да је постављена црвена трака на којој пише: Републичка управа за инспекцијске послове / ЗАБРАЊЕН РАД.

Подсјећамо, у Бањалуци је средином априла почела градња кружне раскрснице на укрштању Булевара војводе Петра Бојовића и Алеје Светог Саве, укупне вриједности 2.300.000 КМ и са роком за извођење радова од шест мјесеци.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је тада да ће ово допринијети осавремењавању саобраћаја у граду, те истакао да је ово плод сарадње Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” и града Бањалука.

Подсјећамо, Инспекторат је и у октобру прошле године обуставио градњу кружне раскрснице у центру града, код градске тржнице и зграде „Екватора“ јер град није имао грађевинску дозволу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана