Инспекција утврђује власништво рекламних медија

Срна
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - Инспекција Градске управе Бањалука кренула је у поступак утврђивања власништва над појединим рекламним медијима, које у својим контролама није утврдила Комунална полиција, саопштено је данас из Градске управе.

Из Одјељења за инспекцијске послове наводе да је одјељење комуналне полиције доставило Одјељењу за инспекцијске послове евиденцију постављених рекламних медија на подручју града Бањалука из које се види да за 28 рекламних медија нема података о власничкој структури. 

У саопштењу се додаје да је рекламне медије урбанистичко-грађевинска инспекција означила службеном траком и да су истакнути позиви за власнике "како би се утврдиле све чињенице битне за управне поступке који ће услиједити". 

Из Одјељења за инспекцијске послове подсјећају да у складу са Кривичним законом скидање или повреда службене траке представља кривично дјело. 

Протеклих дана бањалучка Комунална полиција је утврдила да је 159 рекламних медија у које спадају билборди, сити-лајтови и панои, постављено без одговарајућих одобрења. 

Како је саопштено, од тога, за њих 28 није утврђено ко је стварни власник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана