Иницијативе за априлске награде од 3. до 17. фебрауара

Srna
Иницијативе за априлске награде од 3. до 17. фебрауара

БАЊАЛУКА - Заинтересована правна и физичка лица са подручја Бањалуке могу од понедјељка, 3. фебруара, да доставе иницијативе за додјелу награда и признања поводом 22. априла - Дана града.


Јавни позив биће отворен до 17. фебруара, а иницијативе је потребно доставити Скупштини града Бањалука - Комисији за избор и именовања, награде и признања, саопштено је из Градске управе.

Одлуком о наградама и признањима установљене су градске награде и признања и то "Кључ града Бањалука" са Повељом "Почасни грађанин града Бањалуке", као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја, у свим областима стваралаштва, "Златни грб града Бањалука" за изузетан допринос у развоју града, његовање односа са другим градовима, за постигнуте врхунске резултате и успјехе у области привреде, науке, културе, умјетности и спорта.

Награде и признања су и "Плакета Града Бањалука" за изузетна остварења у области образовања, науке, културе, умјетности, спорта, физичке културе, као и за изузетна хумана дјела и испољену храброст и награда града Бањалука-младима као посебан вид признања за значајна остварења у свим областима живота, а уз новчану награду додјељује се и диплома.

Награде и признања могу се додјељивати појединцима, предузећима, установама и другим субјектима.

Иницијативе морају бити образложене и са биографијом за физичка лица, односно референцама за правна лица, као и разлозима који су утицали на подношење иницијативе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана