Иницијатива о бесплатним плацевима у НСРС и Влади

Ј. Са.
Иницијатива о бесплатним плацевима у НСРС и Влади

БАЊАЛУКА - Иницијатива градоначелника Драшка Станивуковића за измјену Закона о стварним правима, којом би било омогућено да породице са четворо и више дјеце, млади брачни парови и породице погинулих бораца добију бесплатне плацеве за градњу стамбеног објекта упућена је на разматрање надлежним одборима Народне скупштине РС (НСРС) и Влади РС.

Потврђено је то у допису из Народне скупштине Републике Српске упућеном граду у којем је наведено да је градоначелникова иницијатива, у складу са Пословником Народне скупштине РС упућена Законодавном одбору, Одбору за политички систем, у правосуђе и управу, Одбору за привреду, Одбору за финансије и буџет и Одбору за питање дјеце, младих и спорта те Влади РС на разматрање и заузимање става.

Станивуковић је 3. октобра предао Народној скупштини РС иницијативу за измјену Закона о стварним правима. Тада је казао да је ријеч о животној иницијативи, за коју је увјерен да ће бити подржана.

- Потребна нам је подршка Народне скупштине да бисмо нашу политику спровели у дјело, а којом ће породице са четворо и више дјеце, млади брачни парови и породице погинулих бораца од свог града добити бесплатне плацеве за градњу стамбеног објекта и на тај начин, уз бесплатне грађевинске дозволе, остварити уштеде веће од 50.000 КМ - навео је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана