Инцидент на сједници Мјесног одбора СНСД-а у Борковићима

Весна Поповић
Инцидент на сједници Мјесног одбора СНСД-а у Борковићима

Бањалука - Сједница Мјесног одбора Савеза независних социјалдемократа (СНСД) у Мјесној заједници Борковићи у четвртак навече претворила се у обрачун предсједника и претендента за ту функцију.

Одборник у Скупштини града и први човјек Мјесног одбора Душан Чајић тврди да га је Драган Кременовић звани Пугер претукао како би преузео његову функцију. С друге стране, Кременовић тврди да није било туче, као и да је Чајић смијењен!

- Ударио ме је три пута у потиљак, за шта имам и адекватну медицинску документацију. Био је љут јер није успио да ме смијени. Кременовић већ дуже вријеме на разне начине покушава да ме склони - прича Чајић.

Навео је да се с циљем утврђивања стања у овом мјесном одбору укључио и Градски одбор СНСД-а, који је у четвртак и сазвао ту сједницу.

- Током расправе Кременовић је покушао да ме дискредитује, али сам имао аргументе и доказе против његових тврдњи. Кад је видио да не може да ме смијени, насрнуо је на мене - објаснио је Чајић.

Додао је да је добио ударце у главу од којих је на тренутак изгубио свијест.

- Пријавио сам случај полицији, која је узела изјаву, а упутићу и званичан допис Градском одбору СНСД-а у којем ћу тражити да искључе Кременовића из странке - додао је Чајић.

Кременовић је у петак тврдио да је Чајић смијењен и да посједује документ који то доказује, те да је он новоизабрани предсједник Мјесног одбора СНСД-а Борковићи.

- Када смо га једногласно смијенили, он је почео да виче на нас и да нас псује. То је прелило чашу јер је било тешко слушати такве увреде - рекао је Кременовић.

Тврди да га није истукао.

- Чајића сам само погурао код врата након што је он свим присутнима опсовао дјецу. О каквим повредама он прича, гдје су му трагови, модрице… - нагласио је Кременовић.

Члан Мјесног одбора Драган Ђурић, који је присуствовао састанку, рекао је да није било туче.

- Дошло је до галаме и нагуравања. Раденко Милошевић и ја смо их раздвојили. На раније одржаном састанку били смо се договорили да смијенимо Чајића и да Кременовић буде предсједник Мјесног одбора, али је Чајић био незадовољан том одлуком. Сада више ни ја нисам сигуран ко је од њих двојице предсједник Мјесног одбора - казао је Ђурић.

Нико из руководство Градског одбора СНСД-а у петак се није јављао на телефонске позиве "Гласа Српске" како би проговорили о инциденту и ко је на челу Мјесног одбора СНСД-а Борковићи.

Полиција

У Центру јавне безбједности Бањалука (ЦЈБ) рекли су да је Полицијској станици Лауш у четвртак навече у 19.25 часова пријављено нарушавање јавног реда и мира у Борковићима, те да је у пријави наведено да је једно лице физички насрнуло на друго, нанијевши му повреде у предјелу главе.

- Полиција је након пријаве приступила утврђивању чињеничног стања - казали су из ЦЈБ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана