Илић: Заједнички пројекти на задовољство свих грађана

Срна
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да Бањалука и Ронилачки савез Републике Српске у наредном периоду планирају заједничке пројекте који ће бити реализовани на задовољство свих грађана.

 “Дефинисали смо неке наредне кораке и надамо се врло брзом стабилизовању саме ситуације у вези са вирусом корона како бисмо могли да спроведемо све пројекте који ће сигурно имати поруку свим грађанима, како Бањалуке, тако и свих других мјеста у Српској”, рекао је Илић новинарима у Бањалуци након састанка са представницима овог савеза.

Илић је истакао да жели да угости што више оваквих спортских колектива или неких других, како би била започета прича и пројекти који ће сигурно бити на задовољство свих грађана.

Он је навео да је разговарао и са представницима Ронилачког клуба “Бук” из Бањалуке, те је додао да ће у наредном периоду бити ријечи о конкретним темама и пројектима за град.

“Ријеч је о обуци у роњењу наших најмлађих, те пројектима који ће се тицати и дјеце која имају одређене тешкоће у развоју и којима је, као и њиховим родитељима, велика жеља да доживе искуства која ће памтити цијели свој живот”, рекао је Илић.

Он је нагласио да су данашњем састанку присуствовали људи из многих дијелова Српске, додавши да се тиме показује да ово није прича уско везана за Бањалуку, већ за развој овог спорта и пројекте на нивоу цијеле Српске.

Предсједник Ронилачког савеза Српске Игор Гајић рекао је да је ово највећи ронилачки савез у БиХ, репрезент свих најеминентнијих ронилачких асоцијација.

“Предсједника Скупштине града Бањалука упознали смо о нашим плановима - оснивању ронилачке лиге, даљем развоју роњења у сврху спасилаштва, едукацији дјеце с циљем да имамо што мање случајева утапања и несрећа”, рекао је Гајић.

Он је додао да је на састанку “оживљена” идеја бившег предсједника Скупштине града Бањалука Зорана Талића, да се Бањалука доњим током ријеке Врбас споји са Савом и даље Црним морем.

“Реално је да Бањалука буде повезана доњим током Врбаса са Савом у смислу и туристичких путовања, такозваних ријечних крузера, али и у транспорту робе, што би Бањалуку привредно издигло у самом региону. Илић је то у потпуности разумио и наш стручни тим му се ставио на располагање када је ријеч о овом пројекту”, рекао је Гајић.

Бивши предсједник Ронилачког савеза СФРЈ Дејан Ковачевић, који је један од иницијатора и оснивача Ронилачког савеза Републике Српске, рекао је да је водени транспорт запостављен, али је изразио наду да ће поменута идеја имати своју практичну примјену.

Он је истакао да Република Српска располаже предивним водотоковима који нису довољно истражени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана