Илић: Висока излазност на изборима за чланове савјета МЗ

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић изјавио је Срни су данашњи избори за чланове савјета мјесних заједница привукли доста пажње и да је, према првим подацима са бирачких мјеста, веома висока излазност.

"Избори за чланове савјета мјесних заједница привукли су доста пажње. Неочекиване су гужве на одређеним мјестима. На тај начин видимо заинтересованост грађана да у овим изборима учествују", навео је Илић, истичући да су ова тијела важан фактор за развој сваког града.

Илић је истакао да савјети мјесних заједница треба максимално да учествују у развоју града, пројектима, разматрању и разговорима при изради важних докумената и рјешавању текућих проблема

Он је нагласио да се послије избора савјети мјесних заједница морају укључити у разматрање и разговоре о буџету града и текућим питањима, јер треба да буду глас народа и са иницијативама иду ка Градској управи и Скупштини града и свим факторима који учествују у развоју Бањалуке, односно пројектима.

Илић је рекао да ће релативно брзо након конституисања, односно бирања руководстава мјесних заједница сазвати заједнички састанак, а касније радити на томе да ти састанци са одборницима, али и њим као предсједником Скупштине и свим другим факторима буду учестали и нешто што ће донијети резултате.

Он је додао да је ово и тест страначке структуре свих политичких партија, па и СНСД-а из којег он долази.

"На неки начин мислим да је ово добар увод за све што нас чека у овој години, на изборима у октобру", рекао је Илић, подсјетивши да је требало да избори за чланове савјета мјесних заједница буду одржани након конституисања Скупштине града, али су пролонгирани због епидемиолошке ситуације.

Грађани Бањалуке данас бирају чланове савјета мјесних заједница на мандат од четири године. Бирају се нови представници у 57 бањалучких мјесних заједница.

Бирачка мјеста, њих 115, отворена су до 17.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана