Илић: Ванредна сједница о превозу наредне седмице, рјешење не смије да буде на штету грађана

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић нада се да ће на ванредној сједници градског парламента, која би требало да буде одржана наредне седмице, успјети да пронађу рјешење за корекцију цијене карата у јавном превозу у граду, али је истакао да оне не смију да иду на штету грађана.

Илић је рекао Срни да је скупштински Колегијум заказао за 10. мај на којој би требало да буде заказана ванредна сједница. Сједница Колегијума заказана је за 10 часова.

С обзиром на то да је сједница Колегијума заказана, Илић сматра и да нема потребе да се настави са обуставом саобраћаја са којом су превозници почели у знак протеста, те је позвао превознике да се врате нормалном начину вожње и функционисању.

Он је подсјетио да ће дан након тога, у сриједу, 11. маја, бити настављено засједање редовне сједнице, те изразио очекивање да ће ванредна сједница бити одржана у четвртак или петак.

-Надам се да ћемо успјети заједнички изаћи из ове новонастале ситуације када је ријеч о корекцији на цијену карата у јавном превозу у граду - рекао је Илић.

Он је додао да су свјесни ситуације у којој су превозници због повећања цијена горива и осталих трошкова, те колико је то утицало на њихово редовно функционисање, као и да цијене карата морају бити веће.

-Међутим, става смо да те цијене не смију ићи на терет грађана - навео је Илић.

Он сматра и да град може из буџета да обезбиједи довољно средстава да превозницима надокнади губитке, односно обезбиједи нормално пословање.

-Мислим да у том правцу треба ићи, те да је то прихватљиво и за грађане и за превознике - рекао је Илић.

Превозници у градском превозу затражили су почетком седмице хитну ванредну сједницу Скупштине града Бањалуке поводом усвајања новог цјеновника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана