Илић: У коначну верзију ребаланса буџета уврстити усаглашене политике

Срна
Илић: У коначну верзију ребаланса буџета уврстити усаглашене политике

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младе Илић рекао је вечерас да је Нацрт ребаланса буџета добио неку врсту пролазне оцјене, а да би у коначној верзији требало да се уврсте оне политике око којих су се сви усагласили.

Он каже да је скупштинска већина свјесно подржала Нацрт ребаланс како би по страни оставила оне теорије које кажу да бојкотује и не жели да се усвоји овај докуменат.

Илић је након сједнице Скупштине града рекао новинарима да ће се приједлог ребаланса буџета сигурно доста разликовати од оног што је данас усвојено.

"Знамо да у Нацрту није била ставка од 2,7 милиона КМ подршке здравственим радницима", рекао је Илић.

Он је навео да је продужен период јавне расправе на интересовање представника мјесних заједница, те додао да до краја године има довољно времена да се заврши комплетна процедура око приједлога ребаланса овогодишњег буџета.

Илић је рекао да је скупштинска већина била против задужења Града, јер сматра да кроз додатни новац, који је предвиђен ребалансом и који никада није био већи, има простора да се планирани пројекти реализују.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је скупштинска већина усвојила ребаланс, али дала рок 20 дана јавне расправе.

"То значи да тек може доћи у децембру, а ребаланс који се не потроши у децембру, односно у текућој години, не важи", рекао је Станивуковић и додао су се тиме одрекли 17 милиона КМ.

Он каже да се морају наћи демократски начини за излазак из овога и то кроз протесте или пријевремене изборе.

Шеф клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић каже да одборници скупштинске већине нису подржали тачку која се односила на смањење плата функционера у Градској управи, јер није у складу са Законом о статусу функционера у јединицама локалне управе, нити са Статутом града.

"Позвали смо градоначелника да на идућем засједању предложи одлуку која је у складу са законом, а онда ћемо и ми бити за било какав вид уштеда, али да не ломимо ништа преко кољена и закона, да не би било популистички", рекао је Топић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана