Илић: Станивуковић покушава да деградира Градски парламент

Срна
Илић: Станивуковић покушава да деградира Градски парламент

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић покушава да деградира градски парламент.

„Градоначелник и његови сарадници, припадници његове политичке партије то раде од почетка рада Скупштине града у новом мандату. Имали смо прилику да чујемо како је жСкупштина непотребнаж, а знамо колико је важна било која скупштинска одлука, било који пројекат или било шта друго и све почиње управо из Скупштине", рекао је Илић новинарима у Бањалуци.

Коментаришући јучерашње Станивуковићеве изјаве да је „Скупштина града Бањалука неефикасна" и да „одборници скупштинске већине коче њен рад" Илић је навео да су помало смијешне, истакавши да је противно основним људским правима замјерати некоме да неке дискусије трају дуго.

Илић је истакао да је градоначелник Бањалуке, након сједнице Скупштине града, из политичког револта, да ли према Скупштини или њему /Илићу/ лично, у року од пола сата неколико његових сарадника у кабинету распоредио по другим јединицама унутар Градске управе.

„Тако имате ситуацију да је моја десна рука, савјетник за правна питања распоређен у Рамиће. То су очајнички потези и поприлично дјечији. То је деградирање тих људи и покушај жудараж на мене преко њих, што је апсурдно. То су моји сарадници који ће ми помагати, било у Рамићима, било у Аустрији или мом кабинету", рекао је он.

Илић је навео примјер да је дијете погинулог борца које је ујутро добило рјешење за посао након четири сата добило рјешење о прерасподјели на друго радно мјесто.

„То су ствари које нас неће поколебати. Позивам и синдикате да раде свој дио посла када су ове ствари у питању. Мислим да су ово апсурдне, анархистичке одлуке било ког појединца, у овом случају градоначелника и за тим нема потребе, али ми је јасан однос који он жели да има према Скупштини града", рекао је Илић и додао да ће градски парламент, као и до сада, свој посао радити одговорно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана