Илић: Скупштинска већина неће одустати од својих ставова и политика

Срна
Илић: Скупштинска већина неће одустати од својих ставова и политика

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић изјавио је да скупштинска већина неће одустати од својих ставова и политика које заступа у овом граду.

Илић је рекао новинарима у паузи скупштинског засједања да скупштинска већина неће одустати од помоћи здравственим радницима, као и да се залаже за подршку породиљама, враћање средстава борачким организацијама на износ који су имали, те додатну подршку спортском сектору.

Говорећи о Нацрту ребаланса буџета за ову годину, који ће бити разматран на данашњој сједници, Илић је рекао да вјерује да, без обзира на тешку политичку ситуацију и тешке ријечи које се некада изговоре, сви одборници желе да ребаланс буџета буде усвојен.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је новинарима да је Скупштина града данас "одблокирана" и да функционише каквом-таквом динамиком.

Он је навео да ће Нацрт ребаланса буџета Града Бањалука за ову годину, заједно са емисијом обвезница, бити већи за 23 милиона КМ.

"Увјерен сам да ће нацрт ребаланса буџета бити усвојен, јер је највећи у посљедњих 15 година", истакао је Станивуковић.

Он је рекао да би неусвајање ребаланса буџета значило да се Скупштина одриче права да расподијели вишак од 23 милиона КМ грађанима.

У Бањалуци је у току редовна сједница Скупштине града на чијем предложеном дневном реду је и Нацрт ребаланса буџета који износи 166,6 милиона КМ и већи је од првобитног буџета за 16,87 милиона КМ или 11,3 одсто.

На предложеном дневном реду су и консолидовани извјештај о извршењу градског буџета за првих шест мјесеци ове године, те информација о задужењу града Бањалука и датим гаранцијама на дан 30. јуни 2021. године.

Требало би да буде разматран и приједлог одлуке о задужењу Града Бањалука емисијом хартија од вриједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана