Илић: Сједница одгођена за 30. март, финансирање града неће бити упитно

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је данас да је Колегијум Скупштине града одлучио да сједница градског парламента, која је требало да буде одржана у четвртак, 25. марта, буде одгођена за уторак, 30. март, због епидемиолошке ситуације.

Илић је појаснио да је сједница одгођена за седам дана, како би се сачекало мишљење релевантних институција да ли су испуњени услови за њено одржавање.

-Свјесни смо какве су мјере на снази и потребно нам је да добијемо мишљење да ли су испуњени услови како се вирус не би ширио. Затражићемо и мишљење Републичког штаба за ванредне ситуације, јер поштујем закон и носим одговорност уколико дође до нежељених посљедица - рекао је Илић новинарима након сједнице скупштинског Колегијума.

Он је навео да је потребно одборницима направити услове за рад, те да сједница не може да се одржава било гдје, него да то треба да буде скупштинска сала.

Једна од тачака на предложеном дневном реду сједнице је и градски буџет, те је Илић рекао да одгађање сједнице неће узроковати никакве проблеме када је ријеч о финансирању града.

- Затражили смо и мишљење од Министарства финансија Српске у вези са привременим финансирањем, односно шта ако се буџет не усвоји до краја марта. Министарство је навело да у том случају град може да функционише као и у претходном периоду, односно да троши онолико колико је трошио у истом периоду претходне године - рекао је Илић.

Он каже да то значи да град функционише отежано, али, ипак, несметано, те да на тај начин неће доћи у питање плате радника ни многе друге ствари.

-Свакако да у овој ситуацији нема инвестиција, али није их било ни у претходном периоду, али биће прилике да о томе разговарамо сви заједно - рекао је Илић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић рекао је да је градски парламент донио низ закључака када је ријеч о епидемији, али да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић није испоштовао ниједан од њих.

- Ни данас не знамо колики број надзора врши кабинет градоначелника, када је ријеч о људима који су у изолацији. Јер имамо више од 2.500 рјешења о изолацији, а не знамо колико их се дневно контролише и да ли су они потенцијална пријетња по наше грађане - рекао је Топић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана