Илић: Сједница одгођена за 24. фебруар

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Сједница Скупштине града Бањалука која је била заказана за 9. фебруар одгођена је за 24. фебруар, да би о свим битним тачкама биле консултоване мјесне заједнице, чији ће нови савјети бити изабрани 20. фебруара, изјавио је Срни предсједник Скупштине Младен Илић.

Илић је нагласио да су тачке које се налазе на наредној сједници градског парламента нешто што треба да прође и кроз савјете мјесних заједница, наводећи да су актуелни савјети у в.д. мандату, иако, како је рекао, закон тако нешто не познаје.

Он је међу веома важним актима који треба да буду разматрани на наредном засједању истакао приједлог програма уређења грађевинског земљишта, приједлог програма заједничке комуналне потрошње.

"Вјерујем да је ово најбоље могуће рјешење у овом моменту, тако ћемо ову сједницу скупштине заказати пар дана након избора за савјете мјесних заједница. Нећемо имати могућност да слушамо приче као до сада да све мјесне заједнице држи СНСД, него, ево, избори су пред нама, сигуран сам да ћемо сви заједно остварити најбољи могући резултат, али и садашња опозиција у Бањалуци ће имати могућност да да одређене ставове када је ријеч о њиховим идејама о развоју града", нагласио је Илић.

Он је рекао да је одлуку о одгађању сједнице бањалучког парламента донио након консултација са шефовима клубова одборника СНСД-а, групе Демос, Социјалистичке партије и независног одборника Саше Чудића, односно представника скупштинске већине.

Скупштина града Бањалука је на сједници 8. децембра донијела Одлуку о расписивању избора за чланове савјета у 57 мјесних заједница града Бањалуке које спроводе Градска изборна комисија Бањалука и бирачки одбори.

Избори ће бити одржани 20. фебруара у свих 57 мјесних заједница града Бањалука када ће Бањалучани имати прилику да изаберу представнике свог насеља, чији мандат траје четири године.

Савјет мјесне заједнице бирају бирачи уписани у бирачки списак који имају пребивалиште на подручју мјесне заједнице, непосредним тајним гласањем.

Рок за предају захтјева за овјеру кандидатских листи Градској изборној комисији био је 5. фебруара, док ће овјерене кандидатске листе бити објављене 10. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана