Илић: Мјесне заједнице - важан степен у развоју града

Срна
Илић: Мјесне заједнице - важан степен у развоју града

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић изјавио је Срни поводом предстојећих избора за чланове савјета мјесних заједница да су ова тијела важан степен у развоју сваког дијела града, те да се њихови приједлози морају уважавати при изради важних докумената.

"Избори за савјете мјесних заједница привукли су никад већу пажњу, мислим да за то треба тражити одговоре у томе што је у Бањалуци подијељена политичка сцена, односно имамо два блока када је ријеч о локалном нивоу власти", навео је Илић.

Он је рекао да су предстојећи избори за савјете мјесних заједница тест страначке инфраструктуре како СНСД-а и коалиције окупљене око те странке, тако и другог блока.

"Избори за савјете мјесних заједница су врло су важни, јер су мјесне заједнице важан степен у развоју сваког дијела града Бањалука. Њихове приједоге које они имају морамо уважавати и укључивали смо их у све процесе израде и буџета града Бањалука и тако треба и у наредном периоду", истакао је Илић.

Он сматра да се након недјеље изабрани људи морају укључити у доношење одлука као неко ко најбоље познаје сваки дио свог насеља, села и заосеока.

"Очекујем доста већу излазност него што је била претходних година и вјерујем да ће заиста проћи у најбољем могућем реду", рекао је Илић.

Предсједник Градске изборне комисије Нада Батинар изјавила је Срни да грађани, када буду гласали, обрате пажњу на то колико кандидата обиљежавају на гласачком листићу.

Она је навела да постоје четири групе мјесних заједница, од којих прва бира пет представника, друга бира седам, трећа девет и највећа мјесна заједница Старчевица бира 11 представника.

Батинарова је указала да ће бирачи на дан избора имати доступне све информације на бирачким мјестима, али и на званичној интернет страници града Бањалуке, гдје већ могу да прате све неопходне детаље.

"Све информације бирачима су доступне на сајту града, огласним таблама у мјесним заједницама, али и у Центру за бирачки списак и Градској изборној комисији Бањалука", рекла је Батинарова.

Бањалука ће у недјељу, 20. фебруара, изабрати нове чланове савјета у 57 мјесних заједница.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана