Илић: Именовање Шукала ван свих процедура

Srna
Foto: GS

БАЊАЛУКА- Именовање Младена Шукала за новог вршиоца дужности директора Туристичке организације Бањалука урађено је мимо свих процедура, те указује на то да ствари и нису онакве каквим се представљају, рекао је предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић.

Илић је навео да је Шукало неко ко се пријавио на конкурс за директора, али да није испуњавао неке од основних услова.

"Комисија је одбила ту његову пријаву и мислим да он уопште није био интервјуисан. На тај начин јасно је да Шукало, без обзира на све остале квалитете за које сам сигуран да их посједује, није неко ко може да води Туристичку организацију, чак ни ових 15 дана, а камоли на дужи временски период", рекао је Срни Илић.

Он је навео да је ово један од примјера гдје се може видјети на који начин се бирају директори.

Он сматра да је ово и неморалан чин, с обзиром на то да је новоименовани вршилац дужности директора Туристичке организације супруг Миладе Шукало, савјетника градоначелника Бањалуке.

"Претходном директору истекао је мандат и до именовања новог остало је око 15 дана, односно до засједања Скупштине града. Тај период градоначелник је искористио да за вршиоца дужности именује ни мање ни више него супруга несуђене замјенице градоначелника", рекао је Илић.

Он је додао да је на тај начин градоначелник погазио ријечи и норме, животне, политичке и све друге које је до сада хиљаду пута споменуо, као што је да непотизам неће бити предмет функционисања нове градске администрације.

"Госпођа Шукало је неко ко је десна рука градоначелника и на неки начин је одлучила да свог супруга стави за вршиоца дужности на 15 дана", рекао је Илић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана