Илић: Градске власти да преузму одговорност

Срна
Илић: Градске власти да преузму одговорност

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић изјавио је да ће одборници скупштинске већине тражити мишљење Института за јавно здравство Републике Српске и других надлежних органа о одржавању предстојеће градске Скупштине, с обзиром на емпидемиолошку ситацију, те истакао да нивои градских власти морају да преузму одговорност за стање у вези са вирусом корона.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ће бити тражено мишење о поштивању епидемиолошких мјера, с обзиром на број људи који могу присуствовати сједници Скупштине града која је планирана за наредну седимицу.

Илић је рекао да је на састанку бањалучке скупштинске већине са предсједником и потпредсједником СНСД-а Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић разговарано о актуелној политичкој, друштвеној и епидемиолошкој ситуацији у Бањалуци.

Он је рекао да су од директора Универзитетско клиничког центра Републике Српске Владе Ђајића, који је предсједника привременог градског одбора СНСД-а у Бањалуци, чули да је трешка ситуација и да има доста случајева са тешом килничком сликом.

- Здравствени систем Републике Српске и Бањалуле је на самој граници и врло је важна сарадња свих заједно, не само градских власти. Бањалука је можда у најтежој ситуацији у цијелој Републици Српској, као највећи град и број становника - рекао је Илић.

Илић је нагласио да нивои градских власти морају да преузму одговорност, јер није коректно чекати републички кризни штаб и пребацивати кривицу.

-Грађани су бирали и начелнике и градоначелнике и они имају одговорност према својим грађанима. Очекујем да у народном периоду да они буду носиоци највећих промјена и мјера када је у питању епидемија - истакао је Илић.

Он каже да нема информације какве ће бити мјере данас донијети Републички штаб за ванредне ситуације, али ће се оне односити цијелу Републику јер само то ће имати смисла, јер ако се затвори само Бњалука то не значи да ће се придржавати и у околним градовима.

-Имали смо прилику да људи из Бањалуке иду у Лакташе и тамо дјелују и, с те стране, важно је да сви имамо добар план рада и да је то нешто што се односи на цијелу Републику Српску - истакао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана