Илић: Грађани неће плаћати скупљу карту за градски превоз

Ј. Т.
Илић: Грађани неће плаћати скупљу карту за градски превоз

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић поручио да грађани неће плаћати скупљу карту градског превоза у Бањалуци.

Илић је рекао да неће доћи до промјене цијена у градском превозу.

- Вријеме доласка ове тачке дан раније схватамо као неозбиљним. Није било времена да се упознамо боље са овим - рекао је Илић.

Истиче да су спремни да предложе одлуку за коју ће средства бити издвојена из постојећег буџета, а који су намијењени у ову сврху.

- Нисмо прихватили да о овоме расправљамо и неће бити предмет било какве расправе у Скупштини, уколико буде одлука кроз субвенције, онда ћемо подржати. Неће се повећати цијена карте, ма шта год градоначелник најављивао - казао је Илић.

Нагласио је да се може рачунати да ће скупштинска већина подржати угрожене у земљотресу, те да апсолутним консензусом треба да пошаљу јасну поруку. Додао је да ће сједница бити настављена 4. маја.

Градоначелник Драшко Станивуковић истиче да је уговор јасно дефинисао за градски превоз.

- Кад кршите уговор, значи тужба. Чекали смо 60 дана да анализирамо нафтне деривате и показали су да ће тренд раста цијена трајати у наредном периоду, што пријети поскупљењу јавног превоза - казао је Станивуковић.

Наглашава да нови цијеновник значи веће цијене, које ће град компензовати.

- Пензионери, студенти средњошколци плаћаће исто, а од почетка јуна биће бесплатно и повољније. Коштаће нас милион КМ али спремни смо на то - рекао Станивуковић.

Како каже, компензовали су све што су могли.

- Одговорност више није на мени, него на Скупштини града. Били смо спремни да субвенционишемо нови цијеновник. Скупштина ће се на крају вратити на оно што смо ми рекли - казао је Станивуковић.

Подсјећамо, тачке које се односе на продају земљишта и хале у Пословној зони у Рамићима те именовање управних одбора нису добиле подршку Комисије за привреду и развој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана