Илегална депонија смећа на Лаушу: Озбиљна пријетња здрављу грађана

ATB
Илегална депонија смећа на Лаушу: Озбиљна пријетња здрављу грађана

Одвоз смећа у бањалучким насељима представља све већи проблем, јер се због претрпаних контејнера и смећа које се одлаже поред њих стварају дивље депоније.

У улици Алексе Шантића 10 у бањалучком насељу Лауш настао је озбиљан проблем илегалне депоније смећа која се свакодневно шири и представља озбиљну пријетњу здрављу и сигурности грађана, посебно дјеце која се свакодневно играју на улици. 

Депонија је уз саму Црквену тако да доста отпада одлази и у рјечицу.

Станари ове улице истичу да смеће, које се неодговорно одлаже на ову локацију, не само да ствара несносан смрад, већ представља и озбиљну еколошку пријетњу.

Упркос бројним апелима надлежним службама, до сада није подузето ништа конкретно како би се спријечило даљње одлагање отпада, нити су санкционисани несавјесни грађани који ову локацију користе као депонију.

"Посебан проблем је што отпад на ову локацију довозе и људи из других насеља. Кабасти отпад, намјештај, шут, дрвеће, све врсте отпада су ту. Станари улице су писали молбе, сликали смо локалитет и пријављивали путем оне апликације коју је комунална полиција објавила, писали гомилу меилова и кабинету градоначелника и канцеларији за грађане и комуналном и комуналној полицији. И ништа. Да не гријешим душу комунална полиција јесте изашла на терен и записала таблице једног возила које је илегално одлагало отпад - шта је касније било са тим немам појма", наводи један станар ове улице.

Послије неколико порука упућених комуналном они су као рјешење направило то да су само додали још један контејнер па је сад депонија још већа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана