Икона мироточи са зида дјечакове собе

Ј. П.
Икона мироточи са зида дјечакове собе

Бањалука - На икони Богородице Тројеручице у соби петнаестогодишњег Николе Војводића, који живи на Булевару Степе Степановића, појавиле су се сузе. Ова необична појава, која се по канону назива мироточење, десила се у понедјељак увече када је Никола примијетио необичан мирис који га је подсјетио на мирис тамјана са Свете горе.

Када се боље загледао у икону Тројеручице, коју је купио прије петнаестак дана од иконописца и свештеника при цркви Свете тројице Велимира Клинцова, примијетио је ову појаву.

- Најприје је та течност капала из ока иконе, а касније из треће руке, када је почела и да се слијева низ зид, који је био сув као и друга страна иконе. На под смо поставили вату која упија те капљице, а обавијестили смо и оца Саву који је рекао да је то добар знак, као и оца Велимира - рекао је Војводић.

Његова мајка Сенка Миличевић сматра ово божјим благословом који се с разлогом десио њеном сину.

- Он је велики вјерник. Сваке недјеље је у храму Христа Спаситеља и потпуно је посвећен Богу. Већ у другом разреду је писао црквена слова и цртао иконе - казала је Миличевићева.

Свештеник Велимир Клинцов, каже да у чуда треба вјеровати.

- Несхватљиво је да из сувог дрвета излази миришљива течност. То није чак ни изрезбарена икона, већ одштампана и налијепљена на дрво. То је сигурно Божја благодат. Својим очима сам се увјерио - рекао је Клинцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана