Игром и пјесмом у сусрет ђачким клупама

Јасмина Перишић
Игром и пјесмом у сусрет ђачким клупама

Бањалука - Игром, пјесмом, рецитацијом и глумом малишани из 11 градских вртића кренули су у сусрет школским клупама, а опростили се од васпитачица које су их чувале и обданишта.

Наступили су на приредби "Лијепо нам је у вртићу било" на сцени Дјечијег позоришта РС.

Првог дана манифестације, у понедјељак увече, сала је била  премала да прими све родитеље и родбину која је дошла да испрати све што су весели полетарци припремили. Поносне васпитачице бодриле су малишане да покажу колико тога су научили у вртићу.

Петар Јотановић, који има пет и по година, са својим другарима из вртића "Невен" међу првима је изашао на сцену обучен у ношњу која је била украшена змијањским везом.

- Овакве су кошуље, рекле су нам тете у вртићу, некада шиле наше баке. Ми смо играли и показали шта смо научили. Било је лијепо и није нам тешко пало што смо много вјежбали за наступ - рекао је Јотановић.

Његова другарица из вртића Теона Мичевић нагласила је да дјеца морају показати шта знају на завршној приредби.

- Са својим другарима пјевала сам и плесала "Завјет". Једва сам дочекала да наступим. Жао ми је што ћу, када кренем у школу, напустити вртић, али неке моје другарице ће ићи са мном у школу - рекла је узбуђено Мичевићева.

Катарина Јанковић из вртића "Дора" каже да се лијепо осјећала у народној ношњи и да је њен вртић недавно наступио у Пожаревцу, гдје је освојио друго и треће мјесто у  фолклору и модерном плесу.

- Тамо смо спавали и било нам је дивно. С нама су се такмичили вртићи из Србије, а само наш је био из Бањалуке. У завршној приредби смо показати како добро играмо фолклор - рекла је Јанковићева.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић истакла је да има око 700 предшколске дјеце која се ове године опраштају од вртића.

- Посљедња група вртића наступиће данас у Дјечијем позоришту РС у 18 часова. Ово је иначе тродневна манифестација коју Центар за предшколско васпитање и образовање организује дуги низ година - рекла је Куртиновићева.

Кинез играо ужичко коло

У мноштву малишана који су на сцени Дјечијег позоришта показали умијеће у игри и пјесми, посебну пажњу изазвао је дјечак из Кине, који похађа вртић "Дора".

Иако не говори најбоље српски језик, овај малишан обучен у српску народну ношњу показао је завидно умијеће у игрању ужичког кола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана