Игралиште и рекреативну зону гради м:тел

Весна Поповић
Игралиште и рекреативну зону гради м:тел

Бањалука - Компанија "м:тел" изградиће на зеленој површини у кругу Воденог парка "Аквана" ново дјечје игралиште и рекреативни центар који ће садржавати теретану на отвореном и трим-стазе.

У питању је највећа појединачна донација у оквиру пројекта који град спроводи у сарадњи са друштвено одговорним компанијама са циљем да у Бањалуци буде изграђено што више нових простора за игру најмлађих.

Градоначелник Игор Радојичић и генерални директор компаније "м:тел" Марко Лопичић јуче су потписали уговор о донацији односно изградњи ових садржаја.

- Ради се о највећем пројекту до сада. За разлику од ранијих случајева, овај пут неће бити изграђено само игралиште, већ и спортско-рекреативни садржаји - рекао је Радојичић.

Додао је да ће они бити направљени у кругу "Акване" на зеленој површини на којој су одржавани концерти.

- Иако се простор налази у оквиру воденог парка, грађани ће имати слободан приступ овим садржајима, а улаз ће бити од дворане "Борик" - нагласио је Радојичић и најавио да ће у петак бити потписан уговор о још једној донацији за изградњу игралишта.

Марко Лопичић је рекао да се "м:тел" са задовољством одазвао акцији, јер је у питању стварање трајне вриједности за дјецу и грађане Бањалуке.

- На игралишта ће бити постављено 11 савремених реквизита за игру малишана. Мислили смо и на одрасле па ће бити изграђена и трим-стаза, као и рекреативни центар. Изградња почиње одмах и надам се да ћемо у септембру моћи предати граду овај простор на употребу - навео је Лопичић.

Иако се ради о највећој до сада донацији једне компаније, Лопичић није желио да каже о којој је суми ријеч.

- Од лицитирања са сумама важније је оно што град добија, а то је мјесто за игру, одмор и рекреацију - рекао је Лопичић.

Говорећи о актуелним темама у раду градске администрације Радојичић је рекао да је недавно усвојен нови грб те да ће за његову имплементацију и замјену на свим мјестима требати од два до три мјесеца. Такође је нагласио да је један од приоритета повећање броја вртића и њихових капацитета.

- Један велики вртић би требало да буде на Купусишту и четири мања у пословним просторима у власништву града који би требало да буду реновирани. Није реално очекивати смањење цијене боравка дјеце у обдаништима. Не постоји правни основ по коме би град могао субвенционисати боравак дјеце у приватним вртићима - додао је Радојичић.

Додао је да ће Центром за социјални рад управљати тренутни помоћник директора Далила Бојић-Ролд док не буде спроведен конкурс и изабран нови директор.

Трафо-станица

Игор Радојичић присуствовао је јуче и пуштању у рад трафо-станице у Рекавицама, којом је омогућено стабилно снабдијевање електричном енергијом више од 40 домаћинстава.

- Постоји могућност за прикључење нових, јер се у овом крају тренутно гради и одређен број кућа и викендица - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана