Играчке и одјећа уљепшали празнике

Весна Поповић
Играчке и одјећа уљепшали празнике

Бањалука - Нове играчке, рачунари, одјећа, обућа, постељина и кухињска опрема обрадовали су штићенике и раднике Дјечијег дома "Рада Врањешевић”, а ову донацију, вриједну 20.000 долара, јуче је уручила принцеза Катарина Карађорђевић.

Принцеза Катарина, која је боравила у Бањалуци поводом прославе Дана Републике Српске, објаснила је да је ову помоћ прикупила хуманитарна организација "Лајфлајн" из Чикага чији је она покровитељ.

- Драго ми је да моја фондација и ја можемо да помогнемо овим дивним људима који се брину о деци, а и да малишанима барем мало улепшамо празнике. Желимо још више да помажемо - рекла је принцеза Катарина.

Истакла је да она и њен супруг, принц Александар Карађорђевић, много мисле на грађане и дјецу Српске, те да Дрина не представља никакву границу између српског народа.

- Драго ми је што сам имала прилику да угостим децу из овог дома пре неколико дана у Белом двору. Постала је традиција да нас посећују за Божић, а очекујем их и за Васкрс - рекла је принцеза Катарина.

Најмлађи штићеници Дома одмах по доласку принцезе окупирали су њену пажњу.

Док је дијелила поклон пакете са одјећом, најмлађи су јој пјевали пјесмице, а старији љубазно, али стидљиво захваљивали.

Штићеник Дома Цвијан Симић захвалио је за дарове.

- Није први пут да принцеза посјећује нашу кућу и доноси дарове. Она је наш дугогодишњи пријатељ и само јој могу рећи велико хвала - прича Цвијан.

На даровима је захвалила и Александра Шкорић која је позвала принцезу Катарину да их поново посјети.

- Прије неколико дана била сам у посјети Белом двору у Београду, гдје су нас лијепо дочекали - казала је Александра.

Директор Дјечијег дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут рекао је да су поклони краљевске породице постали традиција.

- Овом донацијом дјеци је обезбијеђена гардероба за зиму, као и суђе и опрема за кухињу. Добили смо и нови ваљак за вешерај који нам је био неопходан, јер је наш био стар 30 година - објаснио је Кајкут.

Принцеза Катарина је обишла и јаслице, а у знак захвалности директор Дома јој је уручио захвалницу и кутију коју су украсили штићеници.

Донације

Принцеза Катарина посјетила је и Универзитетски клинички центар Републике Српске гдје је дјеци подијелила играчке. Била је и у Сигурној кући "Удружене жене" гдје је уручила постељину, играчке и кухињску опрему, а ова донација олакшаће живот женама и дјеци који су у овој установи пронашли уточиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана