„Игра без граница“ на плажи Абација у Бањалуци

Весна Поповић
„Игра без граница“ на плажи Абација у Бањалуци

Бањалука - У игри без граница на новим љуљашкама, пењалицама те клацкалицама од петка могу да уживају малишани Обилићева који су добили ново игралиште на плажи Абација код Зеленог моста.

Нови кутак за дјецу носи назив „Игра без граница“ и поклон је Уникредит банке а колико је он обрадовао најмлађе најбоље показује и чињеница да ни хладно вријеме није спријечило бројне малишане да испробају нове справе за игру.

Игралиште површине 2.280 квадратних метара свечано су отворили градоначелник Игор Радојичић и директор Уникредит банке Гордан Пехар.

- Уникредит банка је партнер града и учествовала је у више акција и пројеката. Водили су конзорцијум који је радио на реструктурисњу градског дуга, а такође су један од спонзора предстојећих новогодишњих празника у граду - казао је Радојичић.

Казао је да је ово игралиште направљено на плажи Абација, мјесту на којим традицинално Бањалучани бораве  у великом броју а поготово љети.

- Вјерујем да ће прво дјеца, а затим и њихови родитељи бити веома задовољни - рекао је Радојичић и додао да ће и у идућој години бити настављена акција градње игралишта у сарадњи са друштвено одговорним компанијама.

Директор Уникредит банке Гордан Пехар рекао је да су након мјесец дана радова дјеца коначно добила нови простор намијењен само њима.

- Омогућили смо малишанима са различитим потребама да имају једнак приступ игралишту и на тај начин, поштујући високе стандарде инклузивности, осигурали безгранично задовољство и игру на овом простору - нагласио је Пехар.

Уникредит банка је у овај пројекат уложила више од  50.000 КМ. Међу одушевљеним малишанима који су се растрчали по новом игралишту била је и петогодишња дјевојчица која се представила као Лара.

- Срећна сам што смо добили прави кутак за игру. Овдје су моје омиљене справе пењалица и љуљашки. Са друговима из вртића стално идемо на игралиште а овдје ћу редовно да долазим са мамом или татом - казала је Лара.

Игралиште је намијењено за дјецу од двије до 12 година и садржи справе које служе за развијање снаге, флексибилности и моторике, савладавања страха од висине а које истовремено пружају забаву и рекреацију. Поједине справе за игру прилагођене су дјеци са посебним потребама.

Поклон

Приликом отварања игралишта директор Уникредит банке Гордан Пехар уручио је и донацију од 1.000 КМ за опремање вртића „Марија Мажар“. У Центру за предшколско васпитање и образовање су захвални  на поклону.

- Новац ће бити утрошен за набавку свега што је вртићу  најпотребније а са особљем ћемо да видимо шта је то - казали су Центру за предшколсоко васпитање и образовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана