Арсенићу пета титула за најљепшу “ласту”

Катарина Шапоња
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Игор Арсенић извео је најљепшу “бањалучку ласту”, а скоковима са Градског моста почело је још једно издање манифестације “Љето на Врбасу”.

Од укупно 20 такмичара, по оцјени жирија, најљепшу “бањалучку ласту” извео је Арсенић из Бањалуке којем је ово већ пета титула по реду.

Према ријечима побједника, ово је титула која му много значи, а осваја је поносно по пети пут.

- За мене је ово пета титула и морам да кажем да ми ово много значи, јер је ово наша породична традиција коју чувамо већ дуги низ година. Желим да захвалим Туристичкој организацији града Бањалука на самој организацији, јер ово је једна дуга традиција, 71 година није мало - рекао је Арсенић.

Додао је да “бањалучка ласта” треба да добије статус симбола града, те да имају идеју да на Градском мосту направе статуу ласте.

- Клуб скакача “Бањалучка ласта” и остали клубови у БиХ исказали су јединство те ће наредне године направити савез скокова у воду чији је крајњи циљ да уђу у Олимпијски комитет - рекао је Дино Бајрић, који је заузео друго мјесто.

Треће мјесто освојио је Душан Алексић.

Градоначелник Драшко Станивуковић задовољан је, како је рекао, што су прва градска администрација која је Бањалуку довела ка Кастелу, који је сада коначно освијетљен, а имаће и нове стазе за шетњу.

- Овог љета Бањалука ће имати највећу посјећеност. Драго ми је због ове манифестације коју заједно организују град и Туристичка организација. Овим путем честитам побједнику - рекао је Станивуковић.

Захваливши свим скакачима на учешћу, Станивуковић је искористио прилику и да честита Игору Арсенићу на заслуженој побједи.

- Честитам нашем Игору Арсенићу на заслуженој побједи и желим му много среће и личног успјеха - рекао је Станивуковић.

Директорица Туристичке организације Бањалука Драгана Вуклиш истакла је да је скоковима са Градског моста отворена манифестација “Љето на Врбасу”, те додала да Бањалучане и туристе очекује још доста догађаја.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић поручио је да Бањалука већ осму деценију баштини културу одржавања ове манифестације, те да сви морамо посветити пажњу “Љету на Врбасу”, које је постојало прије нас, али ће сигурно постојати и у будућности.

- Присуство бројних грађана потврда је колико је ова манифестација значајна, а у наредних 15 дана уз, богат програм који је приредила Туристичка организација града Бањалуке, увјерен сам да ћемо сви уживати - казао је Нинковић.

Програм

У оквиру “Љета на Врбасу” већ данас све Бањалучане очекује  “Биоскоп на отвореном”, на платоу испред тврђаве Кастел у 21 час.

Осим тога овогодишњи програм доноси и “Бањалука Суммер Траил”, “Плес под звијездама”, трке дајак чамаца и још мноштво занимљивих дешавања у којима ће посјетиоци моћи уживати све до 30. јула.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана