Игор Радојичић: Смањити порез на непокретности

Срна
Игор Радојичић: Смањити порез на непокретности

Бањалука - Кандидат СНСД-а, ДНС-а и СП-а за градоначелника Игор Радојичић сматра да је граду потребно преиспитати распоред зона и смањити износе према којима се у тим зонама наплаћује порез на непокретности. Истакао је да треба смањити и друге накнаде ради подстицања стамбене градње.

Радојичић је рекао да у ужој градској зони треба појачати контроле наплате с обзиром на то да постоје информације о некретнинама које нису евидентиране и на које се не плаћа порез.

- Кад је ријеч о различитим комуналним таксама и накнадама за непокретности у граду, мој приједлог биће да се размотри смањење одређених стопа на период од двије до три године да би се подстакла стамбена градња - рекао је Радојичић.

Он је истакао да градски буџет има проблем пуњења индиректним порезима и да ће тек имати проблем са приходима уколико не буду обезбијеђени домаћи извори и то без повећања пореза, а уз подстицање стамбене градње.

- Треба размотрити контролу, шири обухват, наплату прихода, а стопе могу бити мање бар у периоду од три године ради подстицања стамбене градње - казао је Радојичић.

Он је подсјетио да је оквирна стопа пореза на непокретности одређена законом, а да локалне власти могу да доносе тачан износ стопе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана