Игор Радојичић: Потписивање коалиционог споразума 4. новембра

В. П
Игор Радојичић: Потписивање коалиционог споразума 4. новембра

Бањалука - Новоизабрани градоначелник Игор Радојичић очекује да би у петак, 4. новембра, могао да буде потписан коалициони споразум о вршењу локалне власти у Бањалуци наредне четири године.

- За сада су потписивање споразума потврдила СНСД, СП, Уједињена Српска и припадник националних мањина. Још се чека став ДНС-а који није имао састанак страначких органа  али бисмо у петак могли да закључимо коалициони споразум са пратећим анексима -  рекао је Радојичић.

Додао је да га је новоизабрани одборник Миленко Јаћимовић обавијестио да више није дио Уједињене Српске, али да остаје дио скупштинске већине.

- То мало ремети наше коалиционе квоте, али не превише и увјерен сам да ћемо ту ситницу поравнати у наредним данима - рекао је Радојичић.

Миленко Јаћимовић је потврдио да у идућем сазиву Скупштине града неће дјеловати као одборник Уједињене Српске јер је иступио из ове странке и да ће убудуће радити као независни одборник. 

- Разлог за иступања из Уједињене Српске, је размимоилажење о начину вођења странке -  казао је Јаћимовић.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић је рекао да је добио Јаћимовићево обавјештење  те да је његова  оставка прихваћена. Није желио да коментарише Јаћимовићеве разлоге за напуштање ове странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана