Игор Радојичић обишао Пословну зону Рамићи: Циљеви инвестиције и нова радна мјеста

Весна Поповић
Игор Радојичић обишао Пословну зону Рамићи: Циљеви инвестиције и нова радна мјеста

Бањалука - Град ће ове године уложити додатних 700.000 КМ за побољшање инфраструктуре у Пословној зони Рамићи са циљем да се доведе што више инвеститора у реалном сектору како бисмо обезбиједили нова радна мјеста.

Изјавио је то јуче градоначелник Игор Радојичић послије обиласка пословне зоне у коју је град уложио два милиона КМ.

- Скупштина града разматраће 15. марта програм улагања којим је предвиђено 700.000 КМ за наставак инфраструктурних радова. Уколико успјешно завршимо разговоре са иностраним партнерима, ове године бисмо могли да комплетирамо комуналну инфраструктуру на овом простору и да све пословне парцеле буду доступне - казао је Радојичић.

Додао је да у другом кварталу ове године планирају да понуде на продају нове плацеве или објекте у овој зони.

- План је да се осим ове индустријске зоне ради и на процјени локација и развоју других зона. Већ је идентификовано десетак локација, као потенцијална мјеста за будуће индустријске зоне - нагласио је Радојичић.

Шеф Одсјека за односе са инвеститорима у Пословној зони Рамићи Верица Кунић рекла је да је у овој зони до сада  продато 11 парцела које је купило десет инвеститора.

- Тренутно су активна четири градилишта пословних објеката - навела је Кунићева.

Радојичић је јуче посјетио и мјештане Ложионичке улице, у којој је град крајем прошле године, због еколошких проблема, забранио "Жељезницама РС" рад са рудом боксита на одлагалишту у овој улици.

- Захтјев грађана је да им се обезбиједе нормални услови за живот и поштовање закона. Проблем су количине боксита које су преостале на тлу и потребно је разговарати са ЖРС у вези за отклањањем тих посљедица - казао је Радојичић.

Нагласио је да је Ложионичка улица порука свима да је садашња градска администрација озбиљна и да ће да истраје до краја у рјешавању проблема.

- Ових дана би требало ријешити још два проблема у граду која се већ дуго вуку и на која се грађани жале - рекао је Радојичић.

Није желио прецизирати о чему је ријеч али је додао да када је ријеч о грађевинској и инспекцијској области мора се увести ред те да има притисака и доста проблема са лобијима од мазута до грађевине.

Становница Ложионичке улице Корнела Вуковић рекла је да се мјештани годинама боре за нормалан живот.

- Откако је обустављен рад са рудом квалитет живота се побољшао али остале су велике количине црвене прашине и наслаге боксита на мјестима гдје се руда раније претоваривала. То мора да се очисти - казала је Вуковићева.

Жељезнице

Директор саобраћајне секције Жељезница РС у Бањалуци Сретко Тубак рекао је да се ово предузеће никада није бавило депоновањем боксита већ само претоваром за шта како каже има дозволу.

- Овај проблем добиће судски епилог и видјећемо каква ће бити коначна одлука. ЖРС је увијек имала намјеру да уреди простор за претовар руде али питање је било када ћемо бити у могућности да обезбиједимо средстава - казао је Тубак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана