Игор Радојичић о градској каси: Нацрт буџета биће знатно измијењен

Срна
Игор Радојичић о градској каси: Нацрт буџета биће знатно измијењен

Бањалука - Нацрт буџета за 2017. годину од 128,48 милиона КМ претрпјеће знатне промјене до форме приједлога, јер је конципиран према захтјевима буџетских корисника и не одражава неке нове политике.

Изјавио је то градоначелник Игор Радојичић послије састанка проширеног колегијума Градске управе протеклог викенда на Мраковици.

- Поштовали смо потребу да нацрт иде у два читања и зато је упућен већ сада. Ако успијемо реструктурирати дуг, онда би он знатније био промијењен, а ако не, онда оног момента када завршимо реструктурирање дуга имаћемо ребаланс буџета - рекао је Радојичић.

Додао је да је буџет оквирно мањи него претходни, јер су искључени краткорочно задужење и суфицит из претходне године.

- Он је, наравно, недовољан, али се не могу све ствари рјешавати из буџета. Имаћемо много ствари које ћемо покушати да ријешимо и мимо буџета, договором са другим субјектима, спонзорствима, инвестицијама Владе РС, међународним фондовима. Логика да се све мора ријешити из буџета неће нас нигдје одвести - навео је Радојичић.
Према његовим ријечима, буџет би требало да, кроз подстицајну компоненту, помогне да се град развија.

Састанак је био посвећен стратешком планирању, новој унутрашњој организацији Градске управе и рјешавању стратешких задатака у наредном периоду - од бањалучке "Топлане" и комуналних питања преко снабдијевања водом до потреба школског система, туризма и осталог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана