Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке: За нову топлану од двије понуде једна потпуна

Весна Поповић
Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке: За нову топлану од двије понуде једна потпуна

Бањалука -На јавни позив за избор стратешког партнера за изградњу нове топлане за сада су стигле двије понуде потенцијалних инвеститора од којих једна није потпуна.

Изјавио је то јуче градоначелник Игор Радојичић на свечаности додјеле признања најбољем ватрогасцу у Ватрогасном дому у Дервишима.

Додао је да претпоставља да је једна понуда комплетна, али није прецизирао ко ју је доставио, јер још није отворена.

- Друга је само допис заједничке групације из Словеније и Србије, која нас обавјештава да је заинтересована за овај пројекат, али да не може на вријеме предати комплетну документацију. Сачекаћемо да истекне рок за доставу поште, можда у том периоду стигне допуна или евентуално још нека понуда. У току ове седмице отворићемо понуде и ући у преговоре са потенцијалним инвеститорима - рекао је Радојичић.

Напоменуо је да преговори укључују оснивање новог привредног друштва и изградњу постројења на дрвну сјечку.

- Вјерујемо да до почетка идуће гријне сезоне можемо завршити тај процес. Уколико мај искористимо за преговоре са потенцијалним партнерима, након 1. јуна могли би постојати услови за градњу - казао је Радојичић.

Навео је да град треба да обезбиједи новац за учешће у реализацији овог пројекта, што би, како је рекао, према процјенама, требало да износи од десет до 15 милиона КМ.

Радојичић је поводом Дана града уручио признање најбољем ватрогасцу у 2016. години Остоји Вуковићу.

- Након поплава 2014. године порасла је свијест да је потребно боље опремити све службе које се баве борбом против елементарних непогода, а међу њима и ватрогасце. Наша јединица је добро опремљена и спремна је да интервенише у сваком тренутку - навео је Радојичић.

Остоја Вуковић је рекао да је ватрогасац од 1983. године.

- Учествовао сам у готово свим великим интервенцијама јединице у протекле три деценије, али најтежа је сигурно била када сам спасавао дијете којем су врата лифта ухватила руке - рекао је Вуковић.

Казао је да је посао ватрогасца веома стресан, али да се ради о хуманом послу.

- Нема већег задовољства него када знате да сте некоме спасили живот и помогли да буде угашен пожар - рекао је Вуковић.

ЗИБЛ

Игор Радојичић је рекао да је Завод за изградњу Бањалука (ЗИБЛ) изгубио мјесто на тржишту када је у питању пројектовање и надзор.

- Поред тога и оне послове које им је град повјеравао раде са доста потешкоћа. Формиран је тим за реструктурирање ове фирме у чији је рад укључен и план да дио зграде коју ЗИБЛ не користи буде продат "Водоводу". Сљедећи корак је нова унутрашња организација, смањење броја запослених и промјена дјелатности ЗИБЛ-а - навео је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана