И у најлуђој ноћи на услузи грађанима

Данијел Стоканић
И у најлуђој ноћи на услузи грађанима

Бањалука - Љекари, пекари, апотекари, полицајци, ватрогасци, таксисти, возачи аутобуса, као и радници у драгсторима и на бензинским пумпама током новогодишњих празника биће на услузи грађанима 24 часа.

За дио возача градских аутобуса најлуђа ноћ ће бити радна. Тако ће корисници јавног превоза 31. децембра и 1. јануара на линијама број један, три, шест, осам, 13А, 13П, 13Б, 14 имати бесплатну вожњу.

Тржни центри ће сутра радити до 20 часова, а док дан касније, односно у петак, 1. јануара, неће радити. Другог дана нове године они ће бити на услузи купцима до 16 часова.

Осим драгстора, 1. јануара неће радити ни меснице ни продавнице мјешовите робе, док ће им дан послије радно вријеме бити од осам до 13 часова.

Угоститељски објекти на подручју града до 14. јануара 2016. године могу радити дуже у односу на уобичајено радно вријеме. За све неограничено радно вријеме биће првог, другог, седмог и 14. јануара 2016. године. Ресторани и кафане радним данима моћи ће радити до један, а петком и суботом до два часа иза поноћи, ноћни клубови од 19 до четири, петком и суботом до пет, а свадбени салони до четири часа иза поноћи.

Таксисти за вријеме празничних дана радиће смањеним капацитетом, а цијена њихових услуга биће непромијењена.

Како су објаснили у Дому здравља, дежурни тимови Службе породичне медицине за вријеме празника радиће у двије смјене, од седам до 20 часова, на Поликлиници и у Платоновој улици.

- Служба хитне медицинске помоћи грађанима ће бити на располагању као и до сада 24 часа. Стоматолошка амбуланта биће на располагању грађанима 24 часа, док ће специјалистичке педијатријске амбуланте радити од седам до 14 часова у Поликлиници - рекла је портпарол Дома здравља Дијана Ожеговић.

За вријеме празника дежурна је апотека "1. мај" у улици Милана Тепића. У полицији истичу да ће за предстојеће празнике појачати мјере и радње из своје надлежности како би спријечили извршење кривичних дјела и саобраћајних несрећа.

- Возачи се упозоравају да за волан не сједају под дејством алкохола - рекли су у полицији.

У Градској управи истичу да ће радно вријеме Пријемне канцеларије и Услужног центра Борик сутра бити од осам до 17 часова.

- Нећемо радити за Нову годину 1. и 2. јануара. Први радни дан је 4. јануар 2016. године - поручили су у Градској управи.

Додали су да је, иначе, законом прецизирано да у дане републичког празника не раде републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Редуковани поласци

За предстојеће празнике биће редуковани поласци и кад је у питању градски и приградски саобраћај. Наиме, аутобуси градског и приградског саобраћаја за вријеме празника саобраћаће по празничном режиму. Такође, у вријеме празника и број полазака аутобуса за међународне и међуградске линије биће сведен на минимум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана