И ове седмице "Отворена врата" за вакцинисање

срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА- Грађани Бањалуке и ове седмице моћи ће да се вакцинишу против вируса корона на пункту у новоизграђеном објекту мјесне заједнице Петрићевац.

Из Дома здравља наводе да ће се данас и у петак, 12. новембра, на пункту за вакцинацију у Петрићевцу, вршити ревакцинација, а грађани ће телефоном бити обавијештени о термину.

Сутра и у сриједу, 10. новембра, грађанима ће у оквиру "Отворених врата" од 12.30 до 19.00 часова на пункту за вакцинацију бити на располагању прва доза "фајзер" вакцине.

"С обзиром на то да су суграђани у протеклом периоду показали велико интересовање за вакцинацију првом дозом вакцине `фајзер`, исту заинтересованост очекујемо и приликом `Отворених врата` 9. и 10. новембра", наводе из Дома здравља.

Из ове здравствене установе напомињу да је према плану вакцинације за ове датуме предвиђено по 270 првих доза вакцине "фајзер".

У четвртак, 11. новембра, организују се "Отворена врата" за прву дозу "синофарм" вакцине у од 12.30 до 19.00 часова, а у суботу, 13. новембра, "отворена врата" за прву дозу "спутник ве" и "астразенека" од 9.30 до 15.00 часова.

Из Дома здравља напомињу да се вакцинација против ковида 19 може обавити и у амбулантама породичне медицине и то данас у амбулантама Драгочај, Поткозарје, Верићи, Пискавица и Лауш, а сутра у амбулантама Врбања, Залужани, Мишин Хан и Лазарево.

У сриједу, 10. новембра, вакцинисање ће бити организово у амбулантама породичне медицине Српске Топлице, Карановац, Крупа на Врбасу, Бочац и Обилићево.

У четвртак, 11. новембра, планиран је вакцинација у амбулантама Кола, Агино Село, Поликлиника, Голеши, а дан касније у амбулантама породичне медицине Борковићи, Бронзани Мајдан, Стричићи и у насељу Борик у Платоновој улици.

"Молимо суграђане да поштују епидемиолошке мјере како би се избјегле евентуалне гужве и беспотребно задржавање на пункту за вакцинацију у новоизграђеном објекту Мјесне заједнице у насељу Петрићевац, а све с циљем што бржег и ефикаснијег спровођења вакцинације", навели су из бањалучког Дома здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана