И небо плакало на ђачком растанку

Јасмина Перишић
И небо плакало на ђачком растанку

Бањалука - С матуром смо положили испит зрелости. Осјећања су помијешана јер колико год да смо срећни због завршетка школовања недостајаће нам дружење са другарима. Читав дан киша пада као и да небо плаче због нашег растанка!

Овим ријечима су матуранти Пољопривредне школе и Средњошколског центра "Гаудеамус" описали вече за незаборав.

Свршени средњошколци окупили су се у четвртак навече на Тргу Крајине да би дефиловали центром града. Крања тачка  био је хотел "Босне", гдје су уз игру и пјесму до раних јутарњих часова прослављали  матуру.

Трубачи су и овога пута у стопу пратили матуранте и доводили атмосферу до усијања.

- Ово је дан који смо чекали читав живот, зашто би нам  киша било шта покварили. Нека пада, ми смо срећни. Матура се памти и препричава цијелог живота - рекла је матуранткиња Пољопривредне школе Јована Ђукић.

Додаје да је због матурске вечери први пут обукла дугу  свечану  хаљину.

- Јако је чудан осјећај. Први пут сам себе видјела у овако елегантном издању. Средњу школу ћу памтити само по лијепим стварима а најљепша је пријатељство са другарима из разреда. Много ће ми недостајати - казала је Ђукићева.

Каже да није сигурна да ли ће уписати факултет или живот наставити у некој другој земљи.

Иако их је било само 14 и матуранти средњошколског центра "Гаудеамус", су блистали.

Пословно правни техничар Економске школе у овом средњошколском центру, Јована Танасић себе у будућности види као глумицу или новинарку.

- Неко од та два занимања ћу одабрати, када се будем уписивала на факултет. Из школе ћу понијети лијепе успомене на другаре, екскурзију и дивног разредника Предрага Савића - казала је Танасићева.

Професор српског језика и књижевности, у Пољопривредној школи, Весна Ђурашиновић казала је да је поносна на свој разред четврти један али на све остале матуранте.

- Желим им све најбоље у животу и даљем школовању - рекла је Ђурашиновићева.

Родитељи

Поносни на своје матуранте били су и родитељи који су дошли да их испрате и апаратом забиљеже круну њиховог школовања.

- Ово је трећи син који је матурирао и мојој срећи нема краја. То је највећа радост коју једна мајка може да осјети - рекла је мајка Младена Кићановића, Госпова.

Додала је да је њен син завршио смјер ветеринарског техничара и планира да упише студије ветерине у Новом Саду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана