И малишани Кумсала имају право на дјетињство

Елта ТВ
И малишани Кумсала имају право на дјетињство

Бањалука - Малишани у Кумсалама првим дјечјим играма уче се на импровизованом игралишту у Моравској. Најсретнији би били кад би им они који одлучују о томе, поклонили право дјечје игралиште. Тада би и њихово дјетињство било љепше и забавније.

„Сви ми би вољели  да ту буде изграђено игралиште јер смо толико близу центра града, а све што видите иза, направили су наши родитељи"

Долазимо скоро сваки дан. Ово што имамо је јако мало. Вољели бисмо да имамо више игралишта, фудбалски терен, нешто гдје бисмо се могли забављати" понављају углас малишани из Моравске и Савске улице

Мјештани су овдје годинама писали петиције. Безуспјешно. Све што сада имају, сами су себи направили рекла је за Елта телевизију Миња Шурлан, представница групе грађана из Кумсала.

 „Ми се налазимо само два и по километра од центра града. Ово је апсурдно. Ми се налазимо у другој градској зони, ближи смо центру од појединих дијелова Старчевице или Обилићева, а опет овдје малишани немају нити једно дјечје игралиште. Невјероватно је да насеље од преко 400 домаћинстава – нема, али нема нити једно дјечје или спортско-рекреативно игралиште"  каже Миња Шурлан.

Обратили су се мјештани градским властима да у сарадњи са друштвено одговорним компанијама, једно дјечје игралиште саграде управо  овдје. Отишли су и корак даље, шаљући писма свима који би им можда  могли помоћи.

„Група физичких лица је била вољна помоћи, да се удруже средства, јер ипак њихове компаније су већ уложиле новац у маркетниг, јер јуни је месец. Ова средства могла би само припомоћи у градњи игралишта, и упутити уплату према Градској управи." истиче Миња Шурлан.

И у Градској управи су се фокусирали на Кумсале, кажу у надлежном Одјељењу за комуналне послове, па покушавају пронаћи донатора, који би био спреман уложити новац за изградњу игралишта у овом насељу.

„Ми молимо потенцијалне донаторе и инвеститоре да уложе новац у изградњу овог игралишта. Стално радимо на томе. На захтјев фградоначелника, ова локација је уврштена у понуду локација према друштвено-одговрним компанијама и ми се надамо да ће се неко јавити." каже в.д. начелника Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

И мјештани Кумсала моле потенцијалне донаторе да им помогну, како би и њихова дјеца коначно добила игралиште. Кажу да ће некоме нечије мало, њима сигурно значити много.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана