И даље бесплатни уџбеници за бањалучке основце, прошлогодишњи на поклон другим општинама

ГС
И даље бесплатни уџбеници за бањалучке основце, прошлогодишњи на поклон другим општинама

БАЊАЛУКА - Бањалучки основци од 5. до 9. разреда и за наредну школску годину добиће бесплатне уџбенике, саопштила је Градска управа.

Осим тога и ове године биће настављена пракса да се комплети очуваних кориштених уџбеника прослиједе ученицима из других општина и градова Републике Српске.

С тим у вези, Одјељење за друштвене дјелатности у сарадњи са бањалучким школама већ ради на прикупљању и комплетирању кориштених уџбеника, док је свим општинама и градовима упућен допис за достављање информација о броју потребних уџбеника.

Лијепе вијести доносе вам Addiko Banka Banja Luka и Глас Српске

Из Одјељења истичу да се упоредо с тим спроводе и све неопходне процедуре за реализацију уговора за испоруку нових уџбеника за сљедећу школску годину.

Подсјећамо, захваљујући идеји о бесплатним уџбеницима за основце која је 2021. године покренута и реализована у Бањалуци, Бањалука је прошле године кориштене уџбенике поклонила основцима од петог до деветог разреда из 13 локалних заједница Републике Српске.

Тако су уџбенике из бањалучких школа добили ученици основних школа од петог до деветог разреда у сљедећим локалним заједницама: Језеро, Шипово, Котор Варош, Модрича, Шамац, Теслић, Оштра Лука, Крупа на Уни, Угљевик, Лопаре, Челинац, Кнежево и Нови Град, док се шест локалних заједница одлучило да по узору на Бањалуку покрене набавку уџбеника.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана