Хуманост у фокусу

А. М.
Хуманост у фокусу

Бањалука - Хуманитарна томбола биће у фокусу културне манифестације "Бечки бал", која ће бити одржана 14. фебруара у Кристалној дворани бањалучког хотела "Босна", а средства која том приликом буду прикупљена, биће уручена Удружењу за помоћ лицима са аутизмом "Дјеца свјетлости" из Бањалуке.

Дарко Милорадовић, организатор "Бечког бала", истиче да је свјестан велике потребе коју за хуманитарним средствима у Републици Српској имају дјеца и одрасли са аутизмом, јер на овим просторима, нажалост, немају све оно што им је потребно и што заслужују.

- Осим што ћемо путем "Бечког бала" симболично финансијски помоћи овој популацији, желимо да скренемо пажњу јавности да им посвете више пажње, јер им је то најнеопходније. Иначе, томбола ће функционисати тако што ће током бала бити подијељени листићи. За један или више листића свако може приложити износ по жељи, а сав прикупљен новац прослиједићемо организацији "Дјеца свјетлости" - појаснио је Милорадовић.

Манифестација "Бечки бал", која се већ годинама одржава у метрополама широм свијета, биће премијерно уприличена и у Бањалуци, а на њој ће бити представљене културе Републике Српске и Аустрије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана