Хуманитарно удружење "Мозаик пријатељства" организује традиционални новогодишњи и божићни ручак

Александар Стојановић
Хуманитарно удружење "Мозаик пријатељства" организује традиционални новогодишњи и божићни ручак

Традиционални новогодишњи ручак за стара лица и кориснике услуга јавне кухиње хуманитарног удружења "Мозаик пријатељства" биће уприличен и ове године, а новина је да ће 26. децембра бити подијељени пакетићи и изведена представа за малишане.

Из ове организације, која годинама на овај начин усрећује велики број корисника јавне кухиње и особа без крова над главом, поручују да без помоћи великог броја добрих људи и предузећа не би били у могућности да организују овако значајан скуп.

- Наравно, свака помоћ нам је добродошла и овим путем позивамо све људе добре воље, али и фирме и предузећа да нам помогну да организујемо за ручак онима којима је то најпотребније. Очекујемо више од 300 људи на том ручку, а за то су нам потребне велике количине хране - казао је предсједник удружења Мирослав Субашић.

Он је додао да је у плану да се ручак организује 27. децембра за стара лица, а 31. децембра за кориснике јавне кухиње. Поред тога, 26. децембра глумци Градског позоришта "Јазавац" одиграће представу за најмлађе, након чега ће дјеци бити подијељени пакетићи.

- На овај начин желимо да увеселимо и усрећимо оне који нису у могућности да у вријеме празника у топлини дома припреме породични ручак. За све нас ово је посебан догађај, јер тих дана, празнични дух посјети и оне које живот не мази и сви постанемо једна велика породица. Осмијеси на њиховим лицима су оно најважније, јер и они заслужују да празнике прославе на најљепши начин - казао је Субашић.

Као и до сада, биће организована и прослава Бадње вечери, Божића и Нове године по јулијанском календару, а из овог удружења се надају да ће ове године бити довољно простора за све кориснике.

- Прошле године смо због великог броја посјетилаца морали да организујемо ручак током неколико дана, а ове године нам је град изашао у сусрет и дао простор изнад јавне кухиње, тако да се надамо да ће бити довољно простора за све - истакао је Субашић.

Волонтери

Организација овако великих догађаја изискује и велики број волонтера, који ће припремати и послуживати храну и пиће, а из "Мозаика пријатељства" истичу да је свака помоћ добродошла.

- До сада нисмо имали проблема, јер нам се увијек јави велики број људи који волонтирају на оваквим ручковима, али наравно да свако ко је заинтересован може да нам се јави и помогне у организацији - казао је предсједник Удружења Мирослав Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана