Хуманитарно удружење “Мозаик пријатељства”: Неопходне донације за празнични ручак

М. С.
Хуманитарно удружење “Мозаик пријатељства”: Неопходне донације за празнични ручак

БАЊАЛУКА - Хуманитарно удружење “Мозаик пријатељства” упутило је апел свим грађанима да им помогну у набавци основних животних намирница за оброке љубави у јавној кухињи како би могли обезбиједити ручак за празнике у децембру.

Ово је рекао предсједник хуманитарног удружења Мирослав Субашић за “Глас Српске” и додао да је веома тешко размишљати о празничном ручку када недостаје много намирница за дневни оброк.

- Људи добре воље могу у складу са својим могућностима да донирају неопходне намирнице за дневне оброке јавне кухиње. Пред нама је велики задатак, али ми ћемо наше кориснике покушати обрадовати као и прошле године. Потрудићемо се да социјално угрожени корисници наше јавне кухиње ни ове године не остану без достојанственог оброка - рекао је Субашић.

Према његовим ријечима, велики број људи остаје без посла, а поскупљење основних животних намирница увелико утиче на животе људи.

- Сваки дан нам треба 300 хљебова, а у један оброк иде 120 килограма кромпира. Најважније намирнице које нам требају су кромпир, купус, црвени лук, мрква и пасуљ. Свака врста помоћи нам много значи  јер су основне намирнице на тржишту изузетно поскупјеле - закључио је Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана