Хуманитарна организација "Крајина за Српску": Пакетићима обрадована унучад палих бораца

Ј. Са.
Хуманитарна организација "Крајина за Српску": Пакетићима обрадована унучад палих бораца

БАЊАЛУКА - Потомци погинулих бораца Војске Републике Српске из Бањалуке обрадовани су пакетићима захваљујући Градској организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бањалука и Хуманитарној организацији "Крајина за Српску", а уз подршку града.

- Драго ми је да смо започели ову хуману акцију током које су потомци оних који су дали живот за Републику Српску, њих 350, добили новогодишњи пакетић, а која ће, увјерен сам, у будућности постати традиција - казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Како је истакао предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бојан Келеман, први пут у Бањалуци се додјељују пакетићи за унучад погинулих бораца.

- Иницијатива је кренула од младих људи из Удружења "Крајина за Српску" који су рођени након рата и на тај начин желе да изразе захвалност онима који су положили своје животе да бисмо данас живјели у миру - казао је Келеман.

Предсједник ХО "Крајина за Српску" Младен Черековић, која је иницијатор акције, истакао је да су ову акцију покренули прије три године и да је ове проширена и на Бањалуку.

- Успјели смо да сакупимо средства и да ове године додијелимо пакетиће и у Бањалуци захваљујући подршци добрих људи и градоначелника - навео је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана