Хуманитарна аукција „Умјетност која никоме не треба“ сутра у Дому омладине

Б. П.
Хуманитарна аукција „Умјетност која никоме не треба“ сутра у Дому омладине

БАЊАЛУКА-Умјетничко-хуманитарна аукција „Умјетност која никоме не треба“ биће одржана сутра у бањалучком Дому омладине, а почевши од 20 часова, посјетиоци ће моћи да лицитирају за десетине различитих умјетничких дјела и предмета.

Сав приход биће усмјерен Удружењу грађана “Мозаик пријатељства”.

Умјетници и колективи из Бањалуке су се у великом броју одазвали позиву за учешће у акцији, несвакидашњој по томе што ће се у јавности наћи дјела са мањим несавршеностима, настала без конкретне сврхе, као и она чија је иницијална сврха с временом испуњена.

Интересовање учесника је, према ријечима организатора Ненада Боснића, превазишло сва очекивања, као и првобитно планиране географске границе.

-Почетна идеја је била да се окупи 10-15 градских умјетника и да на продају ставимо 30-ак дјела. Међутим, те бројке су брзо надмашене. Тако ће само учесника бити више од 30, на аукцији ће се наћи 70 радова, док ћемо имати и кутак назван „Дај шта даш, узми шта желиш“, са којим ћемо прећи број од 100 доступних предмета. А ти предмети су пристизали и из Приједора, Братунца, Београда...“ - рекао је Боснић.

И аукцијски каталог ће, сходно томе, бити разноврстан, те ће се кретати од премијерних принтова врхунских фотографија и стрип цртежа са изложби, преко одбијених илустрација и романа са ситним недостацима у штампи, па све до меморабилија са градских фестивала и предмета чији ће садржај купци открити тек након куповине- Учесници се сада надају једнаком ентузијазму и међу посјетиоцима.

-Сврха читаве акције јесте да прикупимо што више средстава за суграђане који су посебно погођени у временима инфлације, а за то нам је потребна подршка посјетилаца. Стога, позивамо све да дођу у Дом омладине, добро се забаве на необичном догађају и са собом понесу рад чија је прича заиста јединствена – почев од тога како је уопште постао „умјетност која никоме не треба“, до сасвим нове сврхе коју ће добити управо те вечери - додао је Боснић.

„Умјетност која никоме не треба“ су подржали “Тропик” и “ Мој маркет” те бренд “Јарт”, техничку подршку пружа “Позориште младих ДИС”, а реализацију су помогли и “Градско позориште Јазавац”, “Фото Нера”, “Фото Ивица”, “МакоПринт” и ресторан „Марко Поло“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана