Хуманитарна акција умјетника: Слаткишима желе да обрадују мале пацијенте

А. Т.
Хуманитарна акција умјетника: Слаткишима желе да обрадују мале пацијенте

БАЊАЛУКА - Глумци, сценаристи и писци покренули су хуманитарну акцију прикупљања слаткиша за пакетиће којима желе да обрадују дјецу са Одјељења хематологије УКЦ РС и малишане из социјално угрожених породица.

Њихова жеља је да се што већи број људи одазове на акцију и да јој се придружи како би обрадовали што више малишана и уљепшали им предстојеће празнике.

- Колега и ја смо прошле године дошли на идеју да за новогодишње празнике будемо хумани и обрадујемо дјецу са хематологије. Контактирали смо неке познанике и власнике кафића који би нам изашли у сусрет и омогућили да оставимо кутије како би људи могли на лакши начин да дају прилог - рекао је један од организатора Младен Ерак.

Сви заинтересовани ће слаткише за пакетиће моћи оставити у кафићима “Ла страда” и “Игра мечка”.

- Акција траје до 15. децембра када ћемо због епидемиолошке ситуације испред болнице оставити пакетиће које ће медицинске сестре подијелити дјеци. Други дио реализоваћемо у наредних 15 дана када ћемо однијети пакетиће дјеци из социјално угрожених породица. Планирамо да остатак упутимо на адресу Дома “Рада Врањешевић” - казао је Ерак. Осим Ерака, организатори акције су Дарко Драгић, Јелена Поповић, Андреа Стојковић, Душан Гајановић, Тамара Бојић и Лазар Гајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана