Хуманитарна акција у Бањалуци: Прикупљају свечане хаљине и одијела за социјално угрожене ђаке

Милош Васиљевић
Хуманитарна акција у Бањалуци: Прикупљају свечане хаљине и одијела за социјално угрожене ђаке

БАЊАЛУКА - Ближе се матурске прославе, свечаност о којој машта сваки ученик, а и ове године биће организована акција прикупљања свечаних хаљина и одијела за матуранте слабијег финансијског стања.

Другу годину заредом Дом омладине покреће акцију “Поклони своју матурску хаљину”.

- Да ли ваша матурска хаљина стоји у ормару и не планирате да је носите? Организујемо анонимну акцију поклањања матурских хаљина за оне којима је потребно. Хаљине можете донијети до 3. априла од осам до 16 часова сваки радни дан у просторије Дома омладине (Ђуре Даничића 1) - рекли су из Дома омладине, нагласивши да ће подјела хаљина бити организована у априлу.

Предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце “Четири плус” Јован Радовановић рекао је за “Глас Српске” да су и њихови чланови годинама дио акције прикупљања матурских хаљина и одијела.

- Одзив је из године у годину све бољи. Радује ме што суграђани овакве акције увијек подрже, што значи да је развијена свијест да нису сви у истој материјалној ситуацији те да је некима помоћ и те како потребна - казао је Радовановић.

Додао је да седам година раде активно на томе да за матуранте из вишечланих породица буду обезбијеђене хаљине и одијела.

- Једино је мало пандемија вируса корона била накратко зауставила, али смо наставили након тога. Прошле године смо имали велику донацију и из Аустрије. Сви добију хаљину или одијело, никога не раздвајамо - рекао је Радовановић.

Како је нагласио, солидарност и великодушност показују сви.

- И поједини бутици укључе се у акцију, јер препознају да је важно да сви за матурско вече буду лијепи. Вјерујем да ће тако бити и ове године. Сад је све поскупјело, цијене су отишле у небо, тако да ће свака донација бити добродошла - рекао је Радовановић.

Како је истакао, овај поклон ће неком матуранту уљепшати најважније вече у животу.

- Свако од нас има хаљину и одијело које стоји у ормару и које више неће носити. Зашто не бисмо учинили хуману ствар и поклонили одијело неком матуранту из вишечлане породице, како се њихови родитељи не би излагали додатним трошковима - рекао је Радовановић.

Како је казао, на тај начин ћемо, у времену кризе и инфлације, помоћи вишечланим породицама чији су кућни буџети све оптерећенији.

- Свака марка добро дође да се може преусмјерити за неку другу намјену. Очекујемо да ће и овогодишња акција бити успјешна - казао је Радовановић.

Удружење “4+”

Јован Радовановић је појаснио како се у Удружењу “Четири плус” може донирати матурска хаљина или одијело.

- Хаљине и одијела можете донијети сваки дан од десет до 14 часова у просторије нашег удружења у улици Петра Рађеновића 27. Наш број телефона је 051/304-333 - казао је Радовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана