Хуманитарна акција "Од Бањалуке с љубављу" и током јула

Срна
Хуманитарна акција "Од Бањалуке с љубављу" и током јула

БАЊАЛУКА- У оквиру акције "Од Бањалуке с љубављу" људи добре воље и током јула могу да позову хуманитарни број 1414 и донирају једну КМ за прикупљање новчаних средстава за изградњу куће за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са потешкоћама у развоју, саопштено је из Градске управе.

Савјетник градоначелника Бањалуке Милада Шукало рекла је да су сви који су укључени у овај пројекат у константној комуникацији са родитељима који су дио разних удружења грађана и иницијатива.

"Кроз разговор с њима препознали смо различите проблеме с којима се суочавају родитељи, проблеми са којима ми треба да се бавимо. Први се односи на услугу `предах` јер велики број родитеља, веома често они који су самохрани, не могу да оду, на примјер, на операцију јер немају гдје да оставе дијете", рекла је Шукало.

Она је навела да је један од проблема који је потребно ријешити и трајни смјештај.

"Највећи изазов и проблем који желимо дугорочно да ријешимо јесте трајни смјештај. Када разговарате са овим породицама њихов највећи страх је шта ће бити са њиховим дјететом када њих више не буде", рекла је Шукало.

Позивом на хуманитарни број 1414 донира се једна КМ за изградњу куће за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са потешкоћама у развоју.

Из Градске управе позивају све установе, институције и појединце да се придруже овој хуманој акцији како би удруженим снагама дошли до заједничког циља.

Ову хуманитарну акцију покренуо је 1. марта град Бањалука на иницијативу градоначелника Драшка Станивуковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана