Хуманитарац Душко Тадић успјешно приводи крају празничну акцију: Надомак циља од 1.500 пакетића

Маја Станојевић
Хуманитарац Душко Тадић успјешно приводи крају празничну акцију: Надомак циља од 1.500 пакетића

БАЊАЛУКА - Најмање 1.500 малишана из социјално угрожених породица добиће ове године пакетиће за никољданске и новогодишње празнике, у акцији коју већ традиционално организује бањалучки атлетичар и хуманитарац Душко Тадић.

Његов циљ је да ове године обезбједи 1.500 пакетића а према посљедњим информацијама тај број ће ускоро бити премашен.

- Подијелили смо пакетиће Удружењу “Мозаик пријатељства”, Центру за социјални рад, Сервис центру “Дајте нам шансу - Звјездице” и дијелу породица којима су намијењени - написао је Тадић на “Фејсбук” профилу.

Додао је да ће подјела пакетића бити настављена како би малишани на вријеме добили слатка изненађења те да очекује да ће у наредних неколико дана постићи зацртани циљ.

- С обзиром на то да смо већ прикупили више од 1.300 пакетића, надамо се да ћемо до празника скупити око 2.000 пакетића јер је акција у пуном јеку - рекао је Тадић и додао да већ траже удружења и породице у другим градовима којима ће уручити остатак поклона.

Како је нагласио, дарови су намијењени дјеци из социјално угрожених породица, малишанима са инвалидитетом те дјеци особа с инвалидитетом.

- Пакетиће ћемо подијелити разним удружењима или породицама лично, а они ће их уручити малишанима. Идеја је да те пакетиће добију родитељи, како би обрадовали своје најмлађе за празнике - објаснио је Тадић.

Додао је да је ова акција прикупљања покренута 8. новембра, нешто раније него претходних година због пандемије вируса корона.

- Дарове смо прикупљали на разне начине. Дио смо обезбиједили током организацију трке за пакетиће у склопу “Бањалучке тркачке лиге”, у чему су нас подржале и “Поште Српске”, те уз помоћ добрих људи и друштвено одговорних компанија - навео је Тадић.

Између осталих, изразио је захвалност познатом возачу аутомобилских трка Борису Миљевићу, који је поријеклом из Бањалуке те Рукометном клубу Борац али и многим друштвено одговорним компанијама помоћу чијих донација се акција успјешно приводи крају.

- Подјела пакетића биће настављена и након новогодишњих празника - казао је Тадић.

 Пластика

Душко Тадић током читаве године прикупља пластичне флаше и чепове, од чије рециклаже ће бити обезбијеђен новац за нове пакетиће.

- Ријеч је о акцији која ће трајати читаве наредне године. Један од циљева ове акције је и подизање еколошке свијести, како би суграђани увидјели корист од рециклирања пластичног отпада - објаснио је Тадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана