Хуманитарац Душко Тадић пету годину уљепшава малишанима новогодишње празнике: Пакетићима до 5.000 дјечијих осмијеха

Јелена Стојишић
Хуманитарац Душко Тадић пету годину уљепшава малишанима новогодишње празнике: Пакетићима до 5.000 дјечијих осмијеха

БАЊАЛУКА - Хуманитарац и атлетичар Душко Тадић планира да ове године скупи 5.000 никољданских и новогодишњих пакетића, да би и малишани из социјално угрожених породица осјетили радост празника.

Тадић је за “Глас Српске” казао да је ово пети пут како организује племениту акцију прикупљања празничних пакетића.

- Циљ је да ове године прикупимо 5.000 пакетића и надмашимо прошлогодишњи успјех, када је прикупљено више од 3.000. У почетку смо кренули од нашег Удружења цивилних жртава рата па смо акцију за неколико година прошили и на друга удружења. Надамо се да ћемо и у овој години испунити циљ. Припремамо и неке нове идеје да акцију држимо отвореном и тако прикупимо што више пакетића да бисмо их могли подијелити и ван територије Бањалуке - казао је Тадић.

Додао је да је акција почела 14. новембра на “Бањалучкој зимској петици” те да траје до краја године.

- До сада смо прикупили 1.051 пакетић, али имамо и доста обећаних. Добијали смо их како од грађана појединачно, тако и од друштвено одговорних компанија које су показале хуманост, а ове године одазвало се и доста клубова - рекао је Тадић.

Како је нагласио, поклони су намијењени социјално угроженим породицама, дјеци особа са инвалидитетом и са потешкоћама у развоју те малишанима који имају потешкоће у развоју.

- Овај викенд ћемо почети да дијелимо пакетиће неким удружењима. Имамо планове да подржимо Центар за социјали рад, Црвени крст и “Мозаик пријатељства” - објаснио је Тадић.

Истакао је да им је циљ да ове поклоне прослиједе родитељима или удружењима, јер ће они на тај начин за вријеме празника моћи да обрадују своје малишане.

- Позивам све људе да се прикључе овој лијепој акцији, али и другим акцијама. Похвално је да има доста удружења и грађана који су показали жељу да помогну својим суграђанима - рекао је Тадић и додао да грађани пакетиће могу доставе лично или позвати број 066/142-590.

- У прикупљању се може учествовати и уплатом новца на жиро-рачун 5620998113061385 клуба А.К.И. “Врбас” код НЛБ Развојне банке, са назнаком “За новогодишње и никољданске пакетиће” - истакао је Тадић.

Пет амбалажа

Душко Тадић током читаве године прикупља пет амбалажу и од тог новца купује дио новогодишњих пакетића.

- Ове године смо тако купили 25 пакетића, а оно што је још битније, суграђани који доносе ову амбалажу помажу да град буде чистији и да пластика не заврши на улицама, парковима или ријекама - рекао је Тадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана