Хокеј на леду нова атракција за малишане

 Милош Васиљевић
Хокеј на леду нова атракција за малишане

БАЊАЛУКА - Постављање клизалишта почело је јуче на Тргу Крајине како би организатори 1. децембра спремно дочекали “Зимзобал”, а хладно вријеме, уз празничну атмосферу и потпун зимски амбијент загријаће срца малишана новим играма, као што је хокеј на леду.

Крајишка љепотица све је популарнија и у зимским данима, а клизалиште је дало додатну ноту новогодишњим чарима. Уз то, много малишана стало је на клизаљке и научило правилно клизати.

Из Градске управе истакли су за “Глас Српске” да је у оквиру “Зимзобала” почело постављање клизалишта, те да је све реализовано у склопу јавног позива који је расписала Градска развојна агенција, тако да град за потребе клизалишта није издвајао новац.

- Када је ријеч о клизалишту, ове године, баш као и претходних, биће организовано, између осталог, бесплатно клизање за најбоље ученике основних школа док буду на распусту, као и за одређене циљне групе - рекли су из Градске управе.

Тренер Школе спорта “Каспер” Филип Бабић казао је за “Глас” да су ове године предвиђене иновације како би био употпуњен садржај, али и уљепшани празници, а клизалиште и лед право су мјесто за тако нешто. Циљ је да, осим обогаћивања туристичке понуде, што више младих научи правилно да клиже уз зимску идилу у самом центру града.

- План је да се направе игре без граница на леду. Дјеца ће моћи показати своје способности на клизаљкама. Биће ту хокеј на леду, брзо клизање, штафетне игре, гдје ће дјеца све елементе спортова моћи да покажу на клизаљкама - рекао је Бабић.

Он додаје да сваке године расте популарност клизања  у највећем граду Српске.

- Ово је већ седма-осма година да ћемо уприличити школу клизања. Првобитно је било од 50 до 100 клизача, а сада је то потпуно другачије, јер наши ученици и полазници клизају са великом радошћу, али и нестрпљењем, када се заврши сезона, једва чекају идућу - рекао је Бабић.

Према његовим ријечима, креће се од учења обувања клизаљки, кретања по леду, пада, те технике устајања. Бабић је задовољан досадашњим бројем полазника, који се сада одлично сналазе на леду. Истакао је да на самом почетку очекују добру посјету и велико интересовање, посебно викендом.

- Већ 3. децембра (субота) очекујемо раздраганост дјеце и пуно клизалиште. Још је школска година, тако да ће за вријеме децембра школа клизања радити викендом, а у јануару и радним данима - казао је Бабић.

Полазници

Филип Бабић додаје да полазници школе клизања нису само дјеца него и њихови родитељи који до сада нису имали прилику да науче прве кораке на клизаљкама.

- У школи клизања су полазници предшколског и раног школског узраста. Увијек их неко доводи на тренинге, најчешће родитељи, па и они често изразе жељу да се кроз који тренинг осамостале и клижу - истакао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана