Хипократова заклетва па славље ФОТО

Данијела Стоканић
Хипократова заклетва па славље ФОТО

Бањалука - Матуранти Медицинске школе су у свечаној сали хотела “Босна” положили Хипократову заклетву, а потом крај средњошколског образовања обиљежили великим слављем.

Обучени у раскошне тоалете и елегантна одијела окупили су се у понедјељак увече на Тргу Крајине и Парку “Петар Кочић”. Бањалучка младост и љепота продефиловала је центром града показавши да су положили испит зрелости. Било је игре и пјесме, али и суза јер ће свима недостајати, како кажу, један од најљепших периода живота.

- Ово је наше ватрено крштење, прекретница у животу. Сада смо људи и свако ће кренути својим путем, али пријатељства из клупа остаће заувијек. Не каже се џаба: “Од колијевке па до гроба најљепше је ђачко доба”. Закорачили смо у свијет одраслих и чекају нас озбиљне обавезе, али је битно да смо стекли знање и направили добру подлогу у школи - казала је Ђурђина Берак, која планира да упише Вишу медицинску школу у Приједору.

Слично се осјећала и њена школска другарица Љиљана Цвијетић, која је блистала у бијелој хаљини.

- Избором боје и модела хаљине остала сам вјерна бијелом мантилу. Искрено, још не вјерујем да сам завршила средњу школу. Међутим, кад све ово прође, биће ми тешко и школски дани ће ми јако недостајати - рекла је Цвијетићева.

Видно узбуђене и добро расположене матуранткиње Дијана Девић и Николина Малбашић нестрпљиво су чекале да прослава матуре у хотелу отпочне.

- Увијек ћемо се радо сјећати школских дана и наших несташлука, посебно екскурзије и првих заједничких излазака у дискотеку - испричале су другарице.

У свијет одраслих заједно са осталим матурантима ушао је и Срђан Крејић, који је рекао да је за њега било важно, прије свега, дружење.

- Професори, хвала вам на знању које сте нам пренијели, а вама, другари, све најбоље у даљем школовању и раду - поручио је Крејић.

Ни родитељима, родбини и пријатељима који су дошли да испрате матуранте на прославу није било свеједно. Понекима су заискриле сузе у очима.

- Поносна сам и срећна као и свака мајка која је дочекала овај дан - казала је мајка Љубица Берак.

Свечано

Директор Медицинске школе Владимир Јагодић рекао је да је прослава матуре прошла у најбољем реду.

- Заиста је било лијепо и свечано у сали хотела “Босна” гдје је 247 наших ученика уз игру и пјесму славило матуру до дубоко у ноћ - истакао је Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана