Хидролошка ситуација у Бањалуци стабилна, нема опасности за домаћинства

Срна
Хидролошка ситуација у Бањалуци стабилна, нема опасности за домаћинства

БАЊАЛУКА - Хидролошка ситуација на подручју Бањалуке је стабилна и под контролом када је ријеч о бујичним водама, што значи да нема опасности за домаћинства и насеља, изјавио је данас градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

У паузи сједнице градског Штаба за ванредне ситуације, Станивуковић је рекао новинарима да се ситуација стабилизовала ноћас након што су престале падавине те да су градске надлежне екипе протеклих дана биле константно на терену и пратиле ситуацију.

Он је напоменуо да је Град Бањалука за одржавање и уређење водотока на бањалучком подручју издвојио 600.000 КМ.

Станивуковић је поручио да је град на располагању свим угроженим локалним заједницама у Републици Српској, те да су понудили помоћ Приједору, као и Козарској Дубици, гдје је ситуација била најизазовнија и којој су послали 100.000 врећа и машину за пуњење тих врећа.

Када је ријеч о сњежним падавинама, Станивуковић је рекао да су оне забиљежене на подручју Мањаче и да су већ зимске службе реаговале, посипајући со и абразивни материјал.

-Град издваја више од два милиона КМ само за чишћење - додао је Станивуковић.

Он је рекао да ће, с обзиром на најаве да се очекује још хладније вријеме, бити појачана испорука из градске “Еко-Топлане” и да је гријање побољшано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана