Херојски чин бањалучких полицајаца

АТВ
Херојски чин бањалучких полицајаца

Полиција је још једном показала херојство на дјелу. Овај пут припадници станице за интервенције ПУ Бањалука. Добили су пријаву да је након насиља у породици, жена истрчала из стана, пријетећи да ће скочити са моста. Одмах су кренули да је траже и спријече оно најгоре. Затекли су је на мосту „Венеција“. Бројни грађани су се већ окупили и покушавали да је уразуме. Ипак, полиција је то и успјела да уради.

- Видјели смо окупљене грађане. Лице које је било растресено и хистерично, је почело још више да вришти, да се баца, поново је кренула преко ограде, пребацила је ногу преко ограде, затим смо је без размишљања ухватили за ноге о руке и успјели да је отргнемо од ограде и да је вратимо на безбједно - прича Срђан Пејић, полицајац.

Све је, кажу полицајци, трајало 10-ак минута, али чинило се као вјечност. Сама потрага за женом трајала је око сат времена, свима је лакнуло када су је нашли, а посебно када су је склонили на безбједно. 

- Наша реакција била је брза, одмах смо истрчали из возила, упутили се према госпођи, да је спасимо, ухватили смо је за ноге и руке и повукли на сигурну подлогу. Нисмо размишљали о посљедицама, само нам је било битно да спасимо живот, да буде жива и здрава - прича Драже Кајтез, полицајац, преноси АТВ. 

На себе нису мислили. Адреналин их је, кажу, носио и осјећај да треба да поступе баш онако како њихова професија налаже. 

- Ми када смо кренули, нисмо размишљали, поскидали смо опасаче, били смо спремни скочити у Врбас како бисмо спасили млад живот. Ово јесте за мене прави полицијски посао, а и мимо тога, ово је дужност сваког нормалног човјека да помогне другом у невољи - наглашава Никола Станојевић, полицајац.

- Страх у тим моментима постоји, одреаговали смо најбоље што смо могли, остају размишљања да се могло десити нешто лоше. Драго ми је што у таквом свјетлу представљамо наш посао и зато смо овдје и радимо као полицајци - јасна је Никола Ковачевић, полицајац.

Захваљујући овом херојском чину полиције али и грађанима који су притекли у помоћ, избјегнута је трагедија.

Жену је одвезла Хитна, указана јој је помоћ и у добром је стању. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана