ГУ Бањалука: Тамо гдје нема воде, стиже у цистернама

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Уредно водоснабдијевање има око 97 одсто подручја града Бањалука, док се у мјесне заједнице гдје је то потребно вода редовно испоручује у цистернама, саопштено је данас из Градске управе.

Представници Градске управе данас су обишли мјесну заједницу Доња Кола и доставили додатне цистерне воде за њихове потребе јер мјештани имају проблема са водоснабдијевањем.

Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је да се за Доња Кола у сарадњи са предузећем "Водовод" испоручују довољне количине воде, и то 400 литара дневно по домаћинству.

Он је истакао да 30 домаћинстава Доњих Кола има проблем са водоснабдијевањем и да ће представници града и "Водовода" радити да се ријеши тај проблем.

"Три одсто становника суочавају се са проблемом уредног водоснабдијевања због 50 неодговорних појединаца који несавјесно користе воду", рекао је Кресојевић.

Он је додао да су добили приједлог предсједника савјета мјесних заједница Доња Пискавица и Доња Кола, који ће дати на разматрање другим политичким партијама, а тиче се корекције цијене за прекомјерну потрошњу воде – већу од 24 кубика мјесечно.

Директор "Водовода" Предраг Дудуковић рекао је да проблем нелегалне потрошње воде немају у граду већ у сеоским подручјима и да разматрају да формирају одређено одјељење које ће се бавити искључиво проблемом нелегалне потрошње.

Дудуковић је истакао да ће у складу с тим "Водовод" радити на откривању нелегалних прикључака јер су примили неколико пријава грађана у вези са проблемом нелегалне потрошње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана